Тези сладки са фини и крехки. Маслото в тестото го прави ронливо при отхапване и изключително вкусно. Ако искате наистина да се насладите на прекрасен ванилов аромат, използвайте качествена ванилия - оригинална бурбонска. 


Вариант е да слепите полумесеците по двойки с разтопения шоколад или просто да ги поръсите отделно с пудра захар.  








 

Съставки

  • 230 г Краве масло
  • 130 г Пудра захар
  • 3 бр. Жълтъци
  • 2 пакетчета Ванилия
  • 150 г Бадемови ядки
  • 100 г Царевично нишесте
  • 200 г Брашно
  • 100 г Черен шоколад
  • 30 г Краве масло
  • 50 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте с миксер маслото и пудрата захар, докато станат на пухкав крем. Добавете жълтъците към сместа един по един. 
  • 2. Сипете ванилията и разбъркайте.
  • 3. Бадемите трябва да са смлени на много ситно. Разбъркайте нишестето с брашното. Добавете към останалите продукти и бъркайте, докато се получи еднородно тесто. 
  • 4. Отгоре поставете свежо домакинско фолио и приберете в хладилника за 30 минути. 
  • 5. Охладеното тесто разточете на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете полумесеци с форма за сладки. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене.
  • 6. Печете 10-12 мин, докато сладките станат златисти. 
  • 7. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Когато сладките изстинат, намажете декорирайте с шоколада. Поръсете с пудра захар.