Тези сладки са фини и крехки. Маслото в тестото го прави ронливо при отхапване и изключително вкусно. Ако искате наистина да се насладите на прекрасен ванилов аромат, използвайте качествена ванилия - оригинална бурбонска.
Вариант е да слепите полумесеците по двойки с разтопения шоколад или просто да ги поръсите отделно с пудра захар.
Съставки
- 230 г Краве масло
- 130 г Пудра захар
- 3 бр. Жълтъци
- 2 пакетчета Ванилия
- 150 г Бадемови ядки
- 100 г Царевично нишесте
- 200 г Брашно
- 100 г Черен шоколад
- 30 г Краве масло
- 50 г Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте с миксер маслото и пудрата захар, докато станат на пухкав крем. Добавете жълтъците към сместа един по един.
- 2. Сипете ванилията и разбъркайте.
- 3. Бадемите трябва да са смлени на много ситно. Разбъркайте нишестето с брашното. Добавете към останалите продукти и бъркайте, докато се получи еднородно тесто.
- 4. Отгоре поставете свежо домакинско фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
- 5. Охладеното тесто разточете на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете полумесеци с форма за сладки. Поставете ги в тава, застлана с хартия за печене.
- 6. Печете 10-12 мин, докато сладките станат златисти.
- 7. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Когато сладките изстинат, намажете декорирайте с шоколада. Поръсете с пудра захар.