Здравословните козунаци този Великден ще са безглутенови, с квас и на цени от над 40 лв. за килограм.
W сладкарница Amelie, мястото където Линда Петкова предлага своите сладкиши, козунаците ще се приготвят само по поръчка.
Безглутеновите великденски сладкиши ще са два вида: със стафиди и плодове или с шоколад и бадеми.
Обявената цена на малък козунак от 450 г е 29 лева, за килограм - 49.
Вариантите на козунаци, които са с квас (в Хляб и soul), също са два, що се касае до вкусовете.
Те са с белгийски шоколад и лешници и със стафиди, портокалови кори и бадеми.
Козунаците могат да се запазват. Цените им са 24 лв.
"Хлябът на Нена" предлага козунаци в правоъгълна форма, със захарна коричка. Тестото им е приготвено с квас.
Предлагат се в класически вариант, както и такива със стафиди.
Цените им съответно са 6,50 и 7,50 за бройка.
За сравнение през 2018 години здравословните козунаци в София и страната са се предлагали на цени от 37 лв. за килограм.
Едни от най-екстравагантните козунаци, предлагани през миналите години, бяха черен, суров и с вода от нахут.
Черният козунак се приготвя с брашно с активен въглен, което придава характерния му цвят. Суровият козунак пък се приготвя без термична обработка, защото всичките му съставки могат да се ядат и сурови.