Бившата редакторка на Vogue International Сузи Менкес разкри в своя подкаст Creative Conversations, че Кейт Мидълтън я е разочаровала с подхода си към редките и скъпоценни бижута, които има чест да носи поради статута си. Модната журналистка смята, че принцесата на Уелс не обича да носи бижута, за разлика от кралица Камила.

„Представям си колко красива изглежда в една от тези рокли зад кулисите, а след това прави физиономия, сякаш искаше да каже: „Трябва ли да нося това?“, казва Сузи Менкес. „Не се усеща, че обича бижутата и ги слага с удоволствие“.

79-годишната бивша редакторка на Vogue International, наградена с Ордена на честта от британската кралица през 2014 г. за приноса си към модната журналистика, в разговор с редакторката по бижутата на британския Vogue Карол Уултън отбелязва, че кралица Камила показва много по-голям интерес към бижутата от Кейт.

"Принцесата на Уелс е малко разочароваща в това отношение. Изглежда, че тя носи бижута, само когато е абсолютно необходимо. Тя не изглежда да изпитва радостта, която изпитва Камила, когато носи бижута." В разговор редакторите обсъдиха факта, че Камила наскоро стана новата кралица и сега тя има повече достъп до семейните реликви и правото на избор. Може би когато Кейт заеме трона, ситуацията ще се промени.

Но Сузи Менкес е сигурна, че в контекста на интереса към нещата това не работи. „Не мога да не чувствам, че красивите неща или ги обичаш, или не.“ Самата Кейт не само носи бижута от съкровищницата на кралското семейство, но и излиза с бюджетни бижута. Например на коледна служба в църквата на Мария Магдалена през декември 2022 г. тя носеше обеци на стойност 100 паунда, които й подари принц Уилям. А на премиерата на филма „Дългият път към свободата“ през 2013 г. принцесата на Уелс излезе на червения килим с колие от Zara за 20 паунда.

Журналистката също така критикува кралското семейство, че никога не е било откровено за това откъде идват бижутата им: тази част от колекцията е от Индия и е била взета, когато тази страна е била британска колония. „Това е една от странните тайни. Няма да кажа, че са били откраднати, но може да са били дадени и взети от британското кралско семейство. Те превземат страната по това време и може да са взели бижута, които са смятали за привлекателни“, каза Менкес.

Снимка: Getty Images

Тя е една от най-влиятелните журналистки и ценителки в модната индустрия. Започва кариерата си като модна колумнистка за The Times през 1966 г., работи за London Evening Standard, където е наета лично от главния редактор и баща на Ана Уинтур Чарлз, след което гради кариера в Daily Express, The Independent и 25 години е модна журналистика в The International Herald Tribune. От 2014 г. до 2020 г. тя работи като редакторка за Vogue International за 25-те международни онлайн издания на Vogue. Менкес е написала и няколко книги за британския кралски стил, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Кейт Мидълтън в следващото видео: