Стилистите откриха най-лесния начин това лято да си върнете безгрижността от детството. Аксесоарът е един - пръстен. Разновидностите му са много - цветни, с различни форми, камъни и декорации. Носят ги Бела Хадид и Дуа Липа и още много инфлуенсъри. Аксесоарите са пъстри, различни и създават усещане за лекота, ефирност и носят жизнерадостно настроение. 

Цветните пластмасови пръстени сякаш са отговорът на пандемията, която ни накара дълго време да стоим затворени у дома, а мислите ни да са повече в сивата гама. Тези летни аксесоари сякаш идват, за да могат хората да заявят - "Живи сме, здрави сме и искаме да се усмихваме!"

Те напомнят за времената от детството, когато всички момичета искаха да са принцеси. И не им трябваше много, за да го направят - само въображение и някоя по-дълга рокля. Детските бижута се отличаваха с пъстрота, но залагаха на по-евтини материи. Защото цветовете и формите казваха всичко останало. 

Аксесоарите са направени от различни смоли, а някои от тях са с вградени цветчета, треви или мъниста. Според много световноизвестни дизайнери този сезон ярките цветове ще са ключови при бижутата.  

Актуалните и през 90-те години пръстени почти не са се променили и днес. Те са с имитации на камъни, апликации и принтове. Размерите им са сравнително големи. Някои от тях са обли, други - с подчертани ръбове. Новото при формите е, че някои от тях са получини чрез 3D принт. 

 

Дуа Липа и Бела Хадид се кичат с аксесоари от испанския бранд La Manso. Дизайнерът Адриано Мансо създава колекция от цветни пръстени, вдъхновен от аксесоар на своята баба. 

Бонбонените цветове пък са предпочитани от различни инфлуенсъри. Сърца, букви и дъги по пръстените това лято ще се смесват с неоновите цветове на маникюра. 

Още снимки разгледайте - в галерията.