Когато настъпят топлите месеци, несъмнено започваме да обръщаме повече внимание на външния си вид. Слънчевото време и високите температури напълно променят гардероба и прическата ни. 

Ами ноктите? Те също трябва да са в унисон с времето навън и цялостната промяна във визията ни.

Френският маникюр винаги е актуален

Този сезон е подвластен на класиката, но със свеж, модерен поглед. Ако изберете френския маникюр, то тогава заложете на цветове като деликатен нюд или нежен пастелен нюанс. Откажете се от традиционната бяла линия в полза на по-интересен цвят, радващ окото. 

За по-смелите, професионалистите предлагат ненатрапчиви декорации с нежни перли или кристали и контрастни цветови комбинации - златото и черното определено са интересно дуо, което ще добави дръзка елегантност към визията.

Алтернатива на френския маникюр са фините флорални, животински и абстрактни принтове или брокат. Актуални все още са и различните миксове - например нокти в различни цветове, допълнени от интересен аксесоар. Всичко това обаче трябва да бъде балансирано, защото е много лесно да се прекали с количеството орнаменти върху маникюра. А както знаем - всичко, което е твърде много, е нездравословно! 

Експлозия от сочни цветове

За ежедневието, когато нямате време за различни аксесоари по ноктите, едноцветният лак е чудесна опция. Доминират цветовете, създаващи настроение - като жълто, оранжево и фуксия. 

Класическото червено остава на мода, докато черното търпи известни вариации - от гланц до матово покритие, всичко е позволено този сезон. Такъв тип маникюр изглежда страхотно за всякакви поводи - както на работа, така и за изискана вечеря. 

Независимо от предпочитания от вас стил, не забравяйте да се погрижите за състоянието на ноктите си. Отслабените, чупливи плочи и врастнали кожички не изглеждат елегантно и само ще развалят красивия маникюр, за който толкова сте се постарали. Затова заложете на качествени комплекти за маникюр, които ще ви помогнат да постигнете най-добрия резултат. 

Вземете също балсам или серум, обогатен с ценни масла и витаминен комплекс. Добре поддържаните нокти ще се превърнат във ваша визитна картичка това лято.