Твърди се, че диамантите са най-добрите приятели на жената. И наистина - кой би могъл да каже "Не" на предложение, гарнирано с очарователен годежен пръстен? Кейти Пери и Виктория Бекъм са едни от звездите, избрали камъните към тях да са цветни.

От поразителни сапфири до умопомрачителни рубини - ето още кои звезди имат цветни годежни пръстени.

Лейди Гага

Годежният пръстен на певицата е с розов диамант, заобиколен от диаманти. Тя го получи от Кристиан Карино, когато той й направи предложение през 2018 г. Розовото може и да е доста жизнерадостен цвят, но двойката вече развали годежа си.

Снимка: Getty Images

Хайди Клум

Супермоделът показа блестящия си годежен пръстен от Том Каулиц на червения килим на "Златните глобуси"  2019 г. Пръстенът с камъни с голям зелен в средата, заобиколен от диаманти и злато. Цената му е между 20 и 30 000 долара.

Снимка: Getty Images

Кейти Пери

Кейти Пери и Орландо Блум се сгодиха на Свети Валентин през 2019 г. Нейният невероятен пръстен с цветя е единствен по рода си. Това се предава по наследсто в семейството на Орландо и е от рубини. Около него има диаманти. Всички камъни оформят цветe. Може би не е случайно, че и името на дъщеря им е Дейзи (Маргаритка). 

Виктория Бекъм 

Защо да имате един годежен пръстен, когато може да имате 14 ?! Или поне Виктория Бекъм има толкова. След като се омъжи за Дейвид Бекъм през 1999 г., той продължи да й подарява годежни пръстени. Един от тях е със зелен изумруд и диаманти. 

Снимка: Getty Images

Елизабет Хърли

Шейн Уорн предложи брак на Елизабет Хърли още през 2011 г. Направи го, като й подари пръстен с огромен син сапфир. Двойката за съжаление се раздели през 2013 г.  

Снимка: Getty Images

Холи Бери

Актрисата има годежен пръстен с изумруд. Тя получи 4-каратовото бижу с жълто злато от съпруга й Оливие Мартинес. Той и нпарави предложение през март 2012 г.

Снимка: Getty Images

Пенелопе Крус

Хавиер Бардем похарчи около 30 000 долара за разкошен годежен пръстен с трикаратов сапфир. Двойката се ожени на Бахамите през юли 2010 г. 

Снимка: Getty Images

Традициите и цветовете в тях явно не са това, което бяха. Доказват го и цветните сватбени рокли, които много от известните избраха за тържествения си ден.