Традициите не са това, което бяха - казват и показват тези звезди с всяка гънка и плоха на сватбените си тоалети. Тези известни дами не се ожениха в бяло! Те предпочетоха цветни булчински рокли, защото... бяха смели и това им харесва. 

Коя беше най-секси булката в лилаво и защо Джесика Бийл избра розовото за най-тържествения ден в живота си - четете по-долу. 

Елизабет Тейлър облича жълта рокля за сватбата си с актьора Ричард Бъртън.

Британската актриса носи красива диадема с живи цветя на главата си. 15 март е и тя ще каже "Да" за първи път в Монреал, Канада. След това се омъжва още 7 пъти. За първата си сватба Елизабет Тейлър облича рокля на дизайнерката Ирен Шараф, която прави костюмите във филма "Клеопатра". 

Снимка: Getty Images

Виктория Бекъм, която напоследък се облича основно в черно,  за сватбата си избра лилавото. 

След официалната част, в която Виктория е носеше рокля на Вера Уанг, и двамата със съпруга си обличат тоалети на Антонио Берарди. Ярката лилавата рокля на Виктория има само една презрамка, отрупана с големи цветя. 

Съпругата на Елън Дедженерис Порша де Роси пък избра розова рокля в деня на сватбата им.

Двойката се ожени в дома си в Лос Анджелис през август 2008 г., малко след като еднополовите бракове бяха легализирани в Калифорния. И дветя бяха с тоалети на Zac Posen.  

 

Гуен Стефани се омъжи в розова рокля с омбре ефект.  

Тя каза "Да" на Гавин Росдейл през 2002 г. Роклята й беше с пищна кройка и дълъг шлейф. 

Снимка: Getty Images

Джесика Бийл също казва "Да" на Джъстин Тимбърейк, облечена в розово.

Булчинската й рокля бе на дизайнера Джанбатиста Вали, изработена от множество тънки слоеве. По-късно актрисата разкри, че е искала роклята и да казва само едно„романтика, романтика, романтика“. Желанието й е било сватбеният тоалет да бъде едновременно причудлив и драматичен. 

Кристин Куин пък беше още по-смела - заложи на черна рокля.   

Звездата от сериала на Нетфликс "Selling Sunset" е носила черна сватбена рокля, когато се е омъжила. Сватбата е струвала колосалните 1 милион долара. Роклята на Кристин е била с блестяща пайети, прозрачен дантелен корсаж, а булката я е съчетала с обувки на висок ток на Кристиан Лобутен.  

Още малко вдъхновение, ако и вие планувате сватба: