Голямата дъщеря на принцеса Каролина – Шарлот Казираги, която е внучка на Грейс Кели, се омъжи в неделя, 2 юни. Избраникът на принцесата е френският филмов продуцент Димитри Расам. Шарлот заложи на станалата модерна сред кралските особи традиция – смени два сватбени тоалета. За гражданската церемония принцесата се беше спряла на къса рокля Yves Saint Laurent със сребристи елементи и 3 панделки отпред.

За сватбеното тържество Шарлот, която се нарежда на 11 място за наследяване на монегаския трон, се премени с дълга сатенена рокля Chanel с дискретно V-образно деколте и цепка в долната част.


Най-важният детайл от визията на Казираги обаче не бяха тоалетите, а изящното колие, което Шарлот носеше. Диамантеното бижу с марка Cartier всъщност е било собственост на баба й – незабравимата Грейс Кели, която го получава като сватбен подарък от принц Рание Трети през 1956 година. 32-годишната принцеса почете паметта на баба си не само с огърлицата, но и с прическата си на романтични вълни – типична за холивудските актриса от средата на миналия век.


По стара традиция пък младоженците остават на заден план заради пищните рокли на булките. Този път обаче той беше облечен с бял смокинг и черна папийонка – факт, който няма как да остане незабелязан.


Интересна подробност около младоженците е, че те имат малко дете – син Балтазар, който се роди в края на октомври миналата година. Шарлот има 5-годишен си на име Рафаел от комика Гад Елмалех.

Шарлот и 38-годишният Димитри Расам се сгодиха в началото на 2018 година.