Сватбената рокля е архиетипен костюм, една своеобразна архитектура, която се нуждае от ред и вдъхновение, за да бъде смислена и хармонична. Този път вдъхновението зa колекция 2018 г. на модна къща SARAH HIRSCH идва от френския поет Шарл Бодлер, неговите "Цветя на злото" и естетиката на дуалистичната и несъвместима красота - красотата с дух. 

Роклите и сватбените сетове в колекцията се подчиняват на концепцията за игра и баланс между обем, конструкция и текстура. Платовете служат на формата и варират от остра тафта с железни нишки до естествен копринен шифон. Роклите са украсени с ръчно везани японски бродерии, дантелени цветя и копринени "течащи" конци. 

Цветовете са от блед бронз до светло млечно сиво, повечето бродерии са направени от сребристи и златни конци, за да създадат допълнителна дълбочина и текстура. Както винаги, роклите на столичния бранд са леки или на части, като освен усещането за тържественост, носят и чувството за свобода и движение. Именно заради това са подходящи както за диви булки на плажа, така и за елегантни принцеси в бални зали и дворци.

Sarah Hirsch е бранд, който създава капсулни концептуални колекции сватбени рокли. Всяка колекция е разработена и подчинена на определена тема - материите, бродериите и мястото на заснемане служат на това първоначално вдъхновение.

Колекцията предлага 12 различни модела, така че да намерите собствения си стил - Le Bijoux, La Voix, Sisina, Le Cygne, Le Fantome, Le Ciel Brouille, Le Jeu, Le Rebelle, Le Goufre, Le Monstre, Le Soleil и Le Beaute. Всички рокли се изработват единствено по индивидуален размер на клиента след консултация с дизайнер в студиото в София.

Разгледайте избрани модели от колекцията "Цветя на злото" от снимките в галерията по-горе, както и още кадри и информация в сайта на бранда.