Модната индустрия е една от най-замърсяващите планетата. Затова и в новия сезон модните марки си поставят за цел да бъдат устойчиви, еко френдли и да насочат вниманието към проблем, които е обществено значим и има нужда от разрешаване. 


Екологично, чисто, до природата

Gucci например  обявиха, че тяхната цел е да намалят въглеродния отпечатък. От компанията Kering също следват примера за запазване на неутралитет и се насочват към климатичните проблеми. Dior заобиколиха модната пътека на техните ревюта с дървета, предназначени да бъдат посадени в градските райони на Париж. В Лондон Roland Mouret си партнира с Arch & Hook за създаване на закачалки за дрехи, изработени от рециклирана морска пластмаса.

Снимка: Getty Images

Какъв ще е актуалният цвят за сезона?

Със сигурност няма да е само един. Валентино повежда неоновата експлозия със серия от визии в зелено, фуксия и жълто. Тези цветове задават приятно радостно излъчване. Те са пастелни, ярки и добавят особено сияние към цялостната визия. Особено актуално ще бъде и класическото синьо, определено за цвят на годината. 

Снимка: Getty Images


Панталони около коляното

Костюм с шорти - може би звучи странно, но в предстоящия моден сезон това ще е сериозен акцент. Дължината на панталоните ще стига до и над коляното. В ревютата си го показаха Givenchy, Макс Мара, Салваторе Ферагамо и други. 


Снимка: Getty Images


Рокли с воали

Пролетта на 2020 ще бъде благодатна за дрехи с воали и прозрачни материи. За женствена визия още и дантела, макраме, десени на нежни цветя. Ако планирате пролетна сватба, заложете на разкроените роли. 

Снимка: Getty Images

Секси прорези

Ерогенните зони по женското тяло ще бъдат открити. И тук не става дума само за раменете и пъпа, които сме свикнали да виждаме най-често. Ако искате самода загатнете малка част от себе си, насочете се към дрехи от марката Балмайн. Оскар де ла Рента, Емпорио Армани и Мисони също са направили секси прорези по аутфитите си. Роклите са усукани около талията и краката така, че жените да приличат на принцеси. 

Снимка: Getty Images