Въодушевени сме от цвета на 2020 г., който беше избран от институтът "Пантон" - класическо синьо. Освен че е цветът на дънките, боровинките и небето по здрач, този нюанс може да бъде добър акцент във всеки интериор, носейки спокойствие и възможност за почивка в забързания свят, в който живеем.

Не се сещаме за по-подходящ интериор, от тази къща на улица "Фария Гимараеш" по дизайн на архитектите от португалското студио Fala Atelier. Архитект Филипе Магаляеш и колегите му се заемат с реновацията на старата къща в квартал на Порто от жилищни сгради, строени през различни периоди на миналия век. 

Създадена първоначално като семейна къща, но впоследствие изоставена в продължение на десетилетия, след трансформацията на студиото в нея са обособени пет апартамента - като отговор на ускорения процес на гентрификация в района.

Дебелите гранитни стени са напълно запазени, но вътрешната структура е напълно обновена - фрагментираната подредба на малки вътрешни помещения е напълно заменена от почти еднакво оразмерени апартаменти - 5 на брой.

Във всеки един от тях модулна стена от отваряеми панели от шперплат, която е боядисана в наситено синьо - като цвета на института "Пантон" за 2020 г., крие различни функции: кухня, баня, шкафове.

Традиционните местни плочки в синьо и червено на фасадата и в банята са еднакви, а двете врати на улицата са със същите цветове.