Това е цветът на боровинките, дънките и небето по здрач - "Пантон" избра класическо синьо за цвят на 2020 г. Това е един успокояващ, вечен цвят, който е изключително подходящ за динамичните времена, в които живеем.

Снимка: iStock

"Много от нас гледаха на 2020 година като на бъдещето, но сега тя е тук", казва Лори Пресман, вицепрезидент в Pantone Color Institute.

Снимка: iStock

"Тук" е нестабилно място. Социалните мрежи ограбват вниманието ни и предизвикват тревожност. Чрез тях сме толкова свързани, но отношенията ни страдат. Глобалната политика се намира в период на големи вълнения, тъй като диктаторите се завръщат. Истината се оспорва от масовите пропагандни машини", допълва Пресман.

Снимка: iStock

На фона на всичко това "Пантон" се сблъска с това да реши кой цвят най-добре изразява духа на времето, в което живеем - традиция, която сега отбелязва своята двадесета година. 

Снимка: Pantone

"Върнахме се обратно в семейството на синьото, където сме били и къде сме. Просто не знаем накъде да тръгнем и на кого да се доверим…", споделя Пресман.

Снимка: Pantone

Синьото е усещането за спокойствие и увереност, които ни помагат да имаме този кураж да продължим напред", казва още Пресман.

Снимка: Pantone

Вижте повече за цвета на 2020 г. - PANTONE 19-4052 Classic Blue - в следващото видео: