Израсналият маникюр може да се превърне в неприятен детайл, който разваля цялата визия на една жена. Или поне усещането й, че това е така. Особено разочароващо е, когато нямате време или възможност да посетите салон за красота. Но дори остарелият маникюр може да бъде спасен с помощта на няколко трика.

Ето как да скриете израсналия маникюр и да изглеждате перфектно:

Масла за кожички

Редовното овлажняване на ноктите и околната кожа с масло ще ви помогне да запазите маникюра да изглежда не толкова стар, дори ако следващото ви посещение на салона за красота е след седмица. Маслото омекотява израсналата кутикула. По-добре е да нанасяте продукта няколко пъти на ден, особено след измиване на ръцете и преди лягане.

Снимка: iStock

Маски за ръце

Маските за ръце също имат омекотяващ ефект. Пригответе си сами или купете от магазин. Можете да си направите маска за ръце със зехтин и мед. Нанесете сместа върху ръцете си и оставете за 15-20 минути, след което изплакнете обилно. Купените от магазина маски изглеждат като ръкавици; трябва да държите ръцете си в тях приблизително същото време. И двата метода ще помогнат за овлажняване на кожата, а ноктите ще станат по-здрави и по-силни.

Вижте съветите на специалиста

Восък за кожички

Използвайте специален восък за кожички. Ефектът му ще бъде най-забележим, ако започнете да използвате продукта редовно след маникюр. Ръцете ви ще бъдат видимо по-поддържани за много по-дълъг период. Топящата се текстура на восъка ще прикрие израсналите кожички и освен това ще омекоти и укрепи нокътната плочка. Продуктът може да се използва след крема за ръце, така че восъкът да не позволява на влагата да излиза от кожата.

Брокат

Снимка: iStock

Ако лакът е израснал твърде много и ситуацията вече не може да бъде спасена, блестящите лакове идват на помощ. Лакирайте основата на нокътя, там където е израснала, с блясък, като използвате тънка четка. Тази техника ще ви помогне да скриете израсналия гел лак и ще запазите маникюра си преди важно събитие или среща. След като лакът изсъхне, не забравяйте да нанесете върху кожата си масло за кожички или крем за ръце.

Обратен френски

Друг начин да прикриете израсналия лак е да направите обратен френски в контрастен цвят. Тази техника ще ви позволи да скриете ръба на нокътя и да разнообразите едноцветния маникюр. За френско палто ще ви е необходима тънка четка, която ще улесни начертаването на тънки линии и ще направи равномерен контур по линията на израсналия лак. Последният щрих е масло за кожички.

Лунен маникюр

Снимка: iStock

За лунен маникюр ще ви трябват шаблони за френски маникюр и лак със същия нюанс като на ноктите ви. Поставете стикера върху нокътя си и запълнете останалото пространство с лак. Изчакайте, докато изсъхне, преди да премахнете шаблона.