Черното е класически цвят. Предпочитан е за дрехи, защото придава стил и елегантност. Един от най-разпространените митове е, че черните дрехи вталяват. Но има и още няколко. Инна Белова, топ-стилист и създател на мобилно приложение за мода, дава няколко съвета как правилно да се носят черни дрехи.
Вижте кои и си ги спомнете следващия път, когато пак извадите черната блуза и черните джинси от гардероба си.  

"Черното отива на всички"

Всъщност черното отива на около 15% от жените, които са хладен цветотип, твърди Белова. За останалите е препоръчително да изберат тъмнозиво, графитено или тъмнокафяво.

Черното е цвят, който визуално състарява. Това важи особено ако се носи близо до лицето - цвят на косата, поло яка и т.н. Черното също така подчертава сенките и бръчките по лицето.

За да избегнете този ефект, е препоръчително да се използва грим, с който добре да се прикрият несъвършенствата по кожата. Избирайте блузи и рокли с по-дълбоки деколтета, така че цветът да е отдалечен от лицето ви.

Снимка: lippzahnschirm.com

"Всички изглеждат слаби в черно"

За съжаление, този цвят подчертава тялото на слабите момичета, но дава точно обратния ефект върху по-пълните дами. Ако искате визуално да подобрите визията си, изберете дрехи в следните цветове - слива, индиго или шоколад. 

Снимка: Press office

"Черното изглежда скъпо"

Това е вярно, но само донякъде. Как изглежда дрехата зависи най-вече от вида и качеството на материята, от която е направена. 

Черното облекло е представително само когато е с високо качество. 

Снимка: iStock

"Черното е подходящо за всякакъв повод"

Мнозина смятат, че черните дрехи са универсални. Така обаче само попадат в капана на този стереотип, превръщайки се в собственици на мрачен гардероб. Сам по себе си черният цвят не е толкова атрактивен. Той става интересен, когато е комбиниран с друг цвят. Ако към класическия черен панталон добавите цветно бижу, обувки или колан, това ще ви направи много по-атрактивни. 

И облечете светлорозова блуза и панталони в бордо, този комплект ще бъде в пъти по-интересен като цвят, отколкото ако съчетаета същия цвят блуза с черен панталон.

Снимка: oshoplive.com

 

"С черното няма да сбъркаш никога"

И това е така, но не съвсем. Ако искате да сте неустоими в черните си дрехи, следвайте тези правила:

  • Поддържайте кожата си здрава и прикривайте недостатъците добре с грим.
  • Избирайте черни дрехи, подходящи за вашия стил и фигура.
  • Комбинирайте текстурите: коприна и велур, вълна и дантела.
  • Към черните дрехи добавяйте ярки акценти и модни аксесоари.