Тази пролет модните дизайнери отделят специално внимание на розовия цвят във всичките му нюанси - от нежно коралово до наситен цинобър (минерал с розово-червен цвят).

Т.нар. "шокиращо розово" става популярно години назад заради стилистката Елза Скиапарели. Наричат я създателката на Прет-а-порте и най-силна конкуренция на Коко Шанел. Модната икона кипи от идеи, които взима от къде ли не - татуировките на моряците, творчеството на кубистите и т.н. Скиапарели е достатъчно смела да играе с розовия цвят по невероятни начини - на розов плат слага зелен орнамент, а пурпурна рокля с черно съчетава с червени чорапи. 

Пролет 2021 идва с реверанс именно към този момичешки, но и много дързък цвят. Но не сменяйте гардероба си веднага. Дизайнерите имат едно правило - розови ще са само обувките. 

Снимка: Getty Images

Манекените на различни марки се разходиха по модните подиуми обути в розови ботуши и обувки. А едни от най-изявените акценти са ботите в цвят фуксия. 

Balmain изграждат с тези модели една красива спортна и същевременно шик визия.

Снимка: Getty Images

За по-смелите дизайнерите предлагат ексцентрични пурпурни боти със звезди. 

В стила на бохемите за лятото си пригответе сандали с ниски подметки и ярък цвят. С такива модели се разходика моделите на Coach и Versace.

Снимка: Getty Images

Marant Womenswear също залага изключително много на розовото по ходилата. 

Дизайнерката Даниела Грегис пък отиде още по-далеч. На Седмицата на модата в Италия, представяща тенденциите за пролетта на 2021, тя обу моделите си в две различни по цвят обувки. Бихте ли се осмелили? 

Разгледайте и останалите модни предложения в Галерията.