Тенденциите за красота всеки сезон ни изкушават и дори изискват известна доза проява на смелост от наша страна, за да се чувстваме комфортно, използвайки ги.

Не всичко, което виждаме в салоните за красота обаче, трябва да пренасяме в ежедневието си, а още по-малко в офиса.

Ето само няколко от най-често срещаните грешки във визията ви, които определено могат да съсипят кариерата ви:

1. Твърде много тен

Снимка: iStock

Няма значение какво точно е накарало кожата ви да придобие цвета на зрял портокал – солариум, автобронзант или грешен нюанс бронзант. Ако създавате впечатление за момиче от началото на 2000-те, трябва да знаете, че скоро няма да бъдете повишени. Съвременните работодатели се интересуват от наемането на хора с вкус, особено за онези професии, които изискват повече комуникация с хора.

2. Неестествени вежди

Снимка: iStock

Веждите се превърнаха в един от основните акценти при направата на какъвто и да е било грим. Този, който си правите, когато излизате навън с приятели или на официален повод, със сигурност не е същият като гримът, който ви трябва да работа. Разбира се, поддържаните дами винаги правят добро впечатление, но плътното очертаване на веждите ви, сякаш сте ги направили с татуировка, съвсем не изглежда елегантно и стилно. Можете да ги подчертаете със сенки или молив така, че да се вижда всяко отделно косъмче.

3. Изкуствени мигли, устни, зъби, коса

Снимка: iStock

Чудесно е, ако знаете слабите страни на външния си вид и методично ги коригирате, довеждайки до съвършенство това, което не ви е дадено от природата. За работодателя няма значение дали имате естествено плътни устни или не, дали миглите ви са истински или плътността им изчезва с грима, важно е той да разбере, че умеете да гледате адекватно на нещата и да преценявате разумно ситуацията. Тоест, ако не умеете да контролирате желанието си за нови и нови външни намеси, това межа да ви изиграе оша шега. Освен това опитайте се да излезете от стереотипа за тесногръдите хора. Не допускайте яркият ви външен вид да измести личностните ви качества.

4. Мръсна коса

Снимка: iStock

„Ако тя не се стреми да изглежда спретната на работа, това означава, че това не е важно за нея, това означава, че не се интересува от работата, която върши…“, което означава – Следващ!