Aubergine  е от скритите места в София, които можеш да подминеш, заради уюта на зеленината, която ги е обгърнала. А когато влезеш и обходиш с поглед цялото пространство (което никак не е малко), се чудиш как си могъл да пропуснеш толкова голямо нещо - в случая цяла къща с двор.

Ресторантът се намира на улица "Карнеги" 11 в София. Има малка, приятна лятна градина, с масички и цветни столове, обрасла от почти всички страни с лози. 

Удобство, за хората, които си търсят място за обяд, е фактът, че всеки ден във Facebook страницата на ресторанта се публикуват предложенията за обедно меню. така може да изберете предварително и да спестите време. В Aubergine има оригинални вкусови комбинации, което го прави подходящо място за тези, на които им е писнало от таратор и пиле с ориз на обяд.

Пилешката крем супа с фенел и кокосово мляко на цена (3,50 лв.) е кадифена като текстура и много вкусна. Усеща се сладостта на кокоса, без това да превръща супата в десерт. Може да се комбинира с хляб с квас, който се предлага като цяла порция от 6 филии, или половин порция от 3.

Снимка: Росица Николова



Фритатата с козе сирене и свежа салата (6 лв.) наподобява солен крем карамел с подправки. Лек обяд е, но определено има какво да се подобри във визията й. Свежата салата от чери домата и зеленослистни към нея е твърде малко. Количеството я характеризира по-скоро като допълнение (украса) в чинията, а не като ястие, което може да има своето място в менюто.

Като комплимент към обедния си избор, получавате вода в стъклена бутилка с оригинален дизайн. 

В Aubergine  храната е вкусна, обстановката приятна, а обслужването коректно. Сервитьорката нямаше 5 лв. на цяло и ни върна 6. Като се има предвид, че по-често обслужващият персонал в заведенията сам си взема бакшиш от сметката, този жест е много изненадващ. 

Ако ви мързи да си направите закуска в неделя, тук има брънч от 10:30 до 12:30, в който може да избирате между яйца с бекон и салата; пържени филийки със сирене и конфитюр, баница с кисело мляко или принцеси със сирене.