Том Ханкс, Опра Уинфри, Анна Кендрик и други знаменитости откриха Музея на филмовата академия на бляскава церемония в Лос Анджелис. От 30 септември неговите врати ще отворят официално за всички. 

"За Лос Анджелис е важно да има този музей на киното", каза Том Ханкс в залата с формата на сферa, проектирана от известния архитект Ренцо Пиано, която вече превърна музея в незабавно разпознаваема икона в холивудския пейзаж.

Снимка: Getty Images

Идеята за построяването на този музей датира от преди 20 години. За осъществяването й много от актьорите са съдействали със средства или благотворителна дейност. Том Ханкс е член на Съвета на настоятелите и заедно с който заедно с актрисата Анет Бенинг и бившия изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър, са начело на усилията за набиране на средства за проекта.

В музея са събрани зашеметяващ набор от забележителности от дългата история на киното - сред които

  • - шейната "Роузбъд" от филма "Гражданинът Кейн" на Орсън Уелс;
  • - дроидите от "Междузвездни войни" C-3P0 и R2-D2;
  • - фонът на планината Ръшмор от "На север от северозапад" на Алфред Хичкок;
  • - макетът на акула в цял ръст от "Челюсти"
  • - червените обувки на Дороти от "Магьосникът от Оз"
  • и др. 

Събитието стана повод звездите отново да заблестят с ослепителен кино блясък. Килимът не беше червен, както сме свикнали да виждаме при повечето събития от този тип, а - зелен. 

София Лорен пристигна, облечена със сияйна рокля в светлокафяво, и достолепен вид. 

Снимка: Getty Images

Кейти Пери и Орландо Блум бяха с черни костюми на Louis Vuitton, които се допълваха взаимно.

Двойката се сгоди в Деня на влюбените през 2019 г. и имат едногодишна дъщеря Дейзи Дав Блум, но очевидно се наслаждаваха на нощта в града.

Снимка: Getty Images

 

Лейди Гага впечатли с визия с драматична рокля в черно, чиито ръкави се спускаха до земята. 

Аксесоарите й включваха обеци Chopard с 26,82-каратови диаманти, поставени в 18-каратово бяло злато и пръстен "Vague" от колекцията "Precious Lace Collection".

Снимка: Getty Images

В списъка на гостите яха още  Брад Пит, Реджина Кинг, Кристен Стюарт, Шер, Куин Латифа, Анджела Басет, Кейт Хъдсън, Спайк Лий, Пати Дженкинс, Тифани Хадиш и много други.

Снимка: Getty Images

Още забележителни визии, изумителни рокли и скъпи аксесоари - разгледайте в Галерията.