Звездата от "Сам вкъщи" Девин Ратрей е обвинен в изнасилване на жена в Ню Йорк, съобщава CNN. Актьорът, станал известен благодарение на ролята си на Бъз Маккалистър в коледния филм от 1990 г., се предполага, че е нападнал Лиза Смит в апартамента си в Манхатън през 2017 г.

Тя споделила убеждението си, че 45-годишният мъж я е упоил, преди да я нападне сексуално, като отишла в полицията, за да подаде сигнал малко след предполагаемия инцидент.

Миналата година звездата беше арестуван по обвинение в домашно насилие при несвързан инцидент, след твърдения, че се е опитал да удари тогавашната си приятелка.

Снимка: Getty Images

По-късно той беше освободен под гаранция от 25 000 долара и пледира невинен, като новината за ареста му влезе в заглавията на вестниците.

Твърди се, че това е накарало Смит да се свърже с полицейски служители, за да попита защо не е било заведено нейното собствено дело срещу него, съобщи британският вестник Metro.

Снимка: Getty Images

Тя е била информирана, че служителите неправилно са сметнали, че тя не иска да повдига обвинения, и са решили да прекратят случая - ход, който я е оставил "съсипана".

Според CNN Смит и Ратрей са били приятели повече от десетилетие преди предполагаемия инцидент на 21 септември 2017 г.

Снимка: Getty Images

Смята се, че двойката се е срещнала на по питие, заедно с брата на Смит и друг приятел, когато всички са отишли в апартамента на актьора, за да продължат нощта, пише още БГНЕС.

Тя разказва пред изданието, че той е наливал напитки за групата и изглежда е имал намерение да ѝ даде конкретна чаша, след което тя се е изморила и е била насърчена да преспи с него.

Снимка: Getty Images

"Спомням си, че се събудих и не можех да помръдна" - казва тя. "Не можех да отворя очи, но чувах какво се случва и усещах какво се случва. Знаех, че другите двама души са си тръгнали, а аз все още бях на дивана".

Тя твърди, че Ратрей я е насилвал сексуално в продължение на "цяла вечност", преди да я остави на дивана.

На следващия ден Смит се е противопоставила на звездата от "Blue Ruin" в текстови съобщения, но той е отрекъл да й е посягал, твърдейки, че не е в състояние да прави секс, защото е импотентен.

След предполагаемия инцидент тя подава сигнал и през ноември 2017 г. служител на нюйоркската полиция я разпитва.

Тя е предприела стъпки да сътрудничи на полицията и е изпратила дрехите, които е носела през нощта, за ДНК тест, каза тя пред CNN, а говорител на районната прокуратура в Манхатън добави, че те са "в контакт" с нея.

"Прокуратурата в Манхатън приема сексуалните посегателства много сериозно и вратата ни е винаги отворена", добавиха те в изявление за "Metro".

Ратрей е отрекъл всички обвинения срещу него и е заявил пред изданието, че "не са правили секс". Срещу него не са повдигнати обвинения. 

Вижте повече за филма "Сам вкъщи" в следващото видео: