Маколи Кълкин е най-популярното дете актьор на 90-те, най-вече благодарение на филма „Сам вкъщи“, който го направи международна звезда и всяка Коледа го води в домовете на хората, особено пък в Източна Европа. Тази седмица той сподели снимка на новата си маска за лице, която е С лице – собственото ми лице отпреди 30 години:

 

 

Предпазвам се от COVID като нося одраната кожа на по-младото си аз.

Снимка: Getty Images

Изображението е препратка към превърналата се в класика сцена, в която героят на Кълкин се „бръсне“, а след това слага афтършейв и започва да вика от болка.

Освен в „Сам вкъщи“, Кълкин е участвал и в доста други много популярни филми от края на миналия век, но като по-възрастен актьорската му кариера не потръгна и той я остави на заден план. Почитателите му обаче продължават да го обичат, защото редовно се шегува с култовата си роля.

Тази година Маколи Кълкин навърши 40 и не пропусна да се пошегува и с това:

Здравейте, искате ли да се почувствате стари? Аз съм на 40. Пак заповядайте! Това е моят дар за света – карам хората да се чувстват стари. Вече не съм дете и това ми е работата.

Тази година комедията „Сам вкъщи“ ще навърши 30 години и по този повод „Дисни“ планират да направят нова версия на познатата история. След като новината беше съобщена, Кълкин отбеляза, че историята за момче, оставено вкъщи без връзка с родителите си, което трябва да отблъсква крадци, звучи нелепо при днешните технологии.