Вече писахме за предложението Доналд Тръмп да бъде премахнат дигитално от сцената в "Сам вкъщи 2" (1992), заснета в нюйоркския хотел „Плаза“, който в периода 1988-1995 г. е собственост именно на магната.

Появиха се и колажи, в които Тръмп е заменен от новоизбрания президент Джо Байдън или от други известни личности.

В „Туитър“ обаче се зароди още една идея – в сцената Тръмп да бъде заменен от 40-годишния актьор Маколи Кълкин, който играе главната роля на детето Кевин в обичаната коледна комедия. Така 12-годишният Маколи ще попита своето собствено, но по-възрастно „аз“ къде се намира лобито на хотела.

Маколи Кълкин е забелязал предложението в социалната мрежа и го е приветствал. Освен това той е коментирал с „Браво!“ клипа, в който Тръмп бе заменен в прочутата сцена с прозрачен силует.

През ноември режисьорът на "Сам вкъщи 2" Крис Кълъмбъс обвини Тръмп, че е изнудил екипа да участва във филма.

„Ние си платихме таксата за снимки, но въпреки това Тръмп постави условие да участва в една от сцените“ – сподели 62-годишният режисьор пред „Инсайдър“.

Екипът е смятал по-късно да премахне кадрите с Тръмп, но на предварителните прожекции на филма фокус групите са реагирали с възторг на неочакваната поява на бизнесмена.

Доналд Тръмп си навлече гнева на милиони американци с нежеланието дълго време да признае изборните резултати. Миналата седмица той подкани свои привърженици да отидат в Капитолия, където се гласуваше избора на Джо Байдън за нов президент на САЩ. При последвалите размирици загинаха петима души.

Късно снощи Камарата на представителите подкрепи резолюцията за импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп, превръщайки го в единствения държавен глава на САЩ, срещу когото процедурата е задействана два пъти.