Капитан Том Мур - британският столетник и звезда в благотворителността,  който събра милиони лири за Националната здравна служба, обикаляйки в градината си по време на COVID-19 карантината, е подписал договор за заснемане на биографичен филм за живота му.

Филмът, който ще бъде заснет през следващата година, ще бъде продуциран от британските компании Fred Films и Powder Keg Pictures, съобщава още Ройтерс.

Снимка: Getty Images

"Това е история за силата на човешкия дух и капитан Том я олицетворява", казват Джеймс Спринг от Fred Freds и Ник Мъркрофт на Powder Keg.

"Не знам за 100-годишни актьори, но съм сигурен, че Майкъл Кейн или Антъни Хопкинс биха могли да свършат прекрасна работа, ако са готови да остареят!", пошегува се Том Мур.

Снимка: Getty Images

Ветеранът от Втората световна война влезе в световните заглавия през април, обикаляйки обиколките около къщата в градината си в навечерието на 100-ия си рожден ден по време на разгара на пандемията COVID-19, като събра общо 39 млн. паунда (50 млн. долара) за Националната здравна служба - вместо първоначално планираните 1000 паунда.

Той счупи два световни рекорда на Гинес и бе удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет. Сър Том Мур написа автобиография и помогна за създаването на благотворителна организация. Капитан Том оглави и музикалните чартове на Острова със своето изпълнение на песента "You'll Never Walk Alone".

Премиерът Борис Джонсън лично предложи капитана, служил като армейски инженер в Индия и Мианмар, с думите "той е като фар в гъстата мъгла от коронавируса".

"Получихме толкова много оферти, но това, до което се свеждаше всичко, беше доверието", казва дъщеря му Хана Инграм-Мур.

"Големи почитатели сме на филмите, които Джеймс, Мег (Леонард) и Ник са писали и продуцирали, като се надяваме, че нашата история ще се свързва с публиката по същия начин, както предишните им филми", казва тя.

Филмът ще се фокусира върху това как личната мъка и ужас на капитан Том Мур са формирали живота му и са го вдъхновили да продължи да ходи, казват продуцентите.

"Във времена на страх и несигурност 161 страни по света прегърнаха маяка на надеждата, който капитан сър Том даде", казва Спринг.