Зендая ще изиграе ролята на Рони Спектър, фронтменката на музикалната група "Ронетс", в биографичен филм за живота й, създаден от компаниите A24 и New Regency.

Рони Спектър
Снимка: Facebook/Getty

"Варайти" потвърждава, че филмовите компании са придобили права за създаване на филм за Рони Спектър в допълнение към нейната автобиография "Be My Baby", която Спектър написа с Винс Уолдрон. Носителката на "Пулицър" Джаки Сиблис Друри ще напише сценария за филма.

Зендая
Снимка: Facebook/Getty

Биографичният филм ще постави акцент върху ранната кариера на Рони Спектър, особено върху формирането на групата "Ронетс" и последващото им подписване с лейбъла на продуцента Фил Спектър. Докато са в лейбъла Philles Records, момичетата от групата записва своя най-голям хит "Be My Baby", а Рони Спектър в крайна сметка се омъжва за продуцента. Филмът ще проследи развода им и битката на Спектър за обратно получаване на правата върху музиката й.

Ронетс
Снимка: Facebook/Getty

Марк Плат е избран за продуцент на проекта. Самата Спектър ще бъде изпълнителен продуцент, заедно с мениджъра й Джонатан Грийнфийлд и Зендая. Спектър лично е избрала носителката на "Еми", която да се превъплъти в образа й.

Зендая
Снимка: Facebook/Getty

Зендая разписа името си в историята по-рано този месец като най-младата актриса, спечелила награда "Еми" за главна женска роля в драматичен сериал за ролята си на Рю в "Еуфория" на HBO.

Рони Спектър
Снимка: Facebook/Getty

Сред предстоящите проекти на Зендая са "Дюн" на Дени Вилньов с Тимоти Шаламе и "Малкълм и Мари", в които тя участва заедно с Джон Дейвид Уошингтон.

Зендая
Снимка: Getty Images

Групата "Ронетс" включва Рони Спектър (Вероника Бенет), нейната сестра Естел Бенет и тяхната братовчедка Недра Толи. Те достигат върха на кариерата си през 1964 г. и малко по-късно спират да работят заедно.

Ронетс
Снимка: Facebook/Getty

Сред най-известните песни на поп групата (освен “Be My Baby”) са “Baby, I Love You”, “(The Best Part Of) Breakin' Up” и “(Walking) In the Rain”.

Зендая
Снимка: Facebook/Getty