Зрителите на HBO са свикнали със сцените на секс и насилие, които са запазена марка на платения канал. Именно тази смелост и безкомпромисност направиха „Игра на тронове“ толкова популярен. Класики като „Сексът и градът“, „Наркомрежа“ и „Семейство Сопрано“ разбиха много табута в телевизията и предизвикаха немалко възмущение сред по-консервативните зрители, но не могат да се сравняват с най-новия сериал, който започва следващата седмица.

Снимка: HBO

„Еуфория“ проследява историята на група гимназисти, които се справят с любовта и приятелството в свят, изпълнен с наркотици, секс, стари травми и социални медии.

Снимка: Getty Images

В главната роля е актрисата Зендая, чиято слава изгря с филмите на Дисни. Сега ще я видим в една много по-различна роля. Младата звезда отдавна търси нещо подобно, за да избяга от образа, който зрителите са си създали за нея: „Досега винаги съм правила само семейни филми. Всички ме виждат по един определен начин и предполагат, че не бих желала роля като тази или че няма да се справя с нея.“
В „Еуфория“ Зендая играе младо момиче, което има проблем с наркотиците.

Създател на сериала е Сам Левинсън, син на режисьора Бари Левинсън („Добро утро, Виетнам“, „Рейнман“), който признава, че е вкарал и свои лични преживявания в историята. Според него съдържанието ще накара някои родители „напълно да откачат“. Сериалът показва много сцени с употреба на наркотици, голи тела и дори секс с непълнолетно транссексуално момче. От HBO обаче твърдят, че всичко това е направено с цел да разкаже истории, които наистина се случват, а не просто за да шокират публиката: „Може да изглежда, че прекрачваме някои граници, казва програмният директор на HBO Кейси Блойс. Да покажем тези неща по телевизията наистина е смело, но някои хора действително ги преживяват.“

Снимка: Getty Images

Хората, които са гледали първите епизоди споделят, че в сравнение с „Еуфория“ „13 причини защо“ изглежда като детски филм. Една от най-шокиращите сцени в сериала (а и в телевизията като цяло) е във втори епизод, когато на зрителите се показват близо 30 голи пениса. Режисьорът Левинстън споделя, че първоначално идеята е била те да са 80.

Може би най-силното доказателство за шокиращото съдържание на сериала е реакцията на 22-годишния Браян Брадли, който е бил избран за една от ролите в сериала, но само след един епизод е напуснал. Брадли е бил шокиран от моменти, които са добавени в сценария след като е подписал договора и най-вече когато разбрал, че героят му ще участва в хомосексуални сцени.
Трябвало е да се организира нов кастинг и сцените да се презаснемат с новия актьор, избран за ролята.

Зрителите на HBO могат да гледат първия епизод на „Еуфория“ в понеделник от 22 часа или на платформата HBO GO.