72-рите награди за телевизионни продукции Еми се проведоха тази нощ и, очаквано, сериалът с най-много номинации (цели 26) "Пазители" спечели и най-много статуетки - 11. 

След него се нарежда сагата за семейство, управляващо голям медиен конгломерат - "Наследници" - с призове за най-добра драма, сценарий, режисура и главна роля за Джеръми Стронг.

В категориите за комедия категоричен лидер бе ситкомът "Schitt's Creek", в който някога богато семейство на собственик на видеотеки и звезда от сапунени опери е принудено да започне живота си отначало след фалит. Очаквайте новите сезони на комедийния сериал скоро по bTV Comedy.

Марк Ръфало спечели за "двойната" си роля в "Дотолкова съм сигурен" (играе едновременно двама братя близнаци), а Джулия Гарнър за втора поредна година бе отличена за играта си в "Озарк".

Снимка: Getty Images

Голямата изненада на вечерта сътвори Зендая, получавайки Еми за роля в драматичен сериал ("Еуфория") и побеждавайки силната си конкуренция в лицето на Дженифър Анистън, Сандра О и Оливия Колман.

Борбата на четирите основни стрийминг гиганта завърши с категорична победа на HBO, които получиха общо 30 статуетки. На второ място е Нетфликс с 21, след тях Disney+ с осем (всичките в технически категории и седем от тях - за "Мандалорецът"), на последно място е стартиралият с много шум стрийминг Apple TV само с 1 приз.

Вижте как водещият Джими Кимъл се справи с празната зала във видеото по-горе.