С оглед извънредната ситуация към момента, много заведения за хранене преминаха на вариант, в който предлагат храна онлайн, а след предварително записване на заявките, доставят менюта до дома и офиса. Практиката е регулярна и в нея няма нищо необичайно. Седейки си вкъщи, сега може да хапнете храна, за която обичайно не сте имали време или мястото е било твърде далеч от вас. Вместо да ходите вие, сега идват те - посредством доставчици. Но някои места "избухнаха" и с по-различни предложения, които идват като бонус към вкусната храна - лично да сглобите гурме ястието или пък мини абонамент с изненади. Вижте повече.

  • Планк упражнение, стягащо коремните мускули за 28 дни
  • 5+1 съвета как да задържим храната, с която сме се запасили, свежа за по-дълго
  • Мусаката на Григор Димитров без заливка
  • Как да си направим майонеза от варени яйца (ВИДЕО)
  • Съветите на експерта: как да запазим марулите и спанака по-дълго време?
  • Ladyzone те предизвиква: снимай се с най-хубавите си токчета у дома. Някои вече го направиха (СНИМКИ)
  • Грим за сини очи - стъпка по стъпка (ВИДЕО)
  • 6 перфектни предложения какво да правите с останалите сварени яйца
  • Как е изглеждала Шакира преди 30 години? (СНИМКА)
  • Боядисване на яйцата със сладкарска сметана
  • Старата рецепта за немски козунак на шеф Андре Токев
  • Как да разберете кога точно тестото ви е добре замесено? Показва ни Димитър Тончев от MasterChef България (ВИДЕО)
  • Да поканим пролетта у дома: Украса от глухарчета
  • Не пренебрегвайте балкона! 8 идеи как да го превърнете в любимо място у дома
  • Рецепти по пижами: 3 идеи за козунак в хлебопекарна
  • Писаните яйца на Мая след 20 години може да станат кехлибарени бижута (СНИМКИ)
  • Хитринки как да сварим яйцата, без да се напукат
  • Маски за коса с продукти, които купуваме за Великден
  • 4 ефектно аранжирани великденски салати
Космос
София, ул. "Лавеле" 19

Гурме ястията никога не са били толкова достъпни у дома. От ресторант „Космос“ ги приближават до домашната кухня, посредством специалnи видеа, които снимат. В тях е показано как точно да се сглобитe гурме ястието, което получавате в отделни кутии и пошове в дома си. Така едно обикновено ястие, което има за основни съставки корпива и яйце например, се превръща в такова, достойно за звезди „Мишлен“.


Снимка: facebook.com/cosmos.restaurant.sofia

 

Crazy Diamond
София, ул "Оборище" 9А

Освен основното меню, което е различно всеки ден, при „лудите диаманти“ може да си направите абонамент „Crazy mini diamond“. Нали знаете онези гъделичкащи моменти следобяд, когато ти се хапва нещо, но нямаш представа какво? Точно за тях се грижат от ресторанта. Ако си направите такъв абонамент при тях, всеки ден ще ви доставят по нещо малко, сладко или пък солено, което може да задоволи именно този глад. Имат, разбира се, и основни ястия, които са различни всеки ден. Доставят ги в кутии с нарисувани усмивки.

MIAM

Великденското меню на MIAM се приготвя с агнешко месо от ресторант „Багри“. Целият сет включва агнешко без кокал, арабски кускус със зеленолистни, печени картофки с едрозърнеста горчица. Вегетарианският вариант е с 10 бр. нахутени кюфтенца със спанак и хумус с чипотле. Ястията пристигнат вакуумирани и преминали студена пастьоризация, което технология за допълнителна сигурност.

Освен основните ястия, те имат и друго интересно предложение – кутия с великденски закуски в колаборация с Drekka.

Кутиите с великденски закуски са с продукти по избор, като може да селектирате – плод за инфузиране на вода и вид чай. Кутията е за двама и съдържа още специално кафе, чай, газирана вода, овесено мляко, гранола, сушени плодове и подправка.  

Снимка: facebook.com/MIAM

CoKitchen

Освен че готвят, тук споделят и рецептите за ястията си. Ето как се прави например нестандартното им песто с маточина. Нужни са около 3/4 чаена чаша с листа. Измиват се и се поставят в кухненски робот. Добавят се половин чаша орехови ядки и половин чаша настърган зрял овчи кашкавал. След това - 1/4 чаша зехтин, 3-4 с. л. лимонов сок и половин връзка пресен лук. Овкусява се със сол и пипер и всичко се смила много добре. Пестото е чудесно за гарниране на цвекло, картофи или  пилешко филе.

Снимка: facebook.com/CoKitchen

The Little Things
София, ул. "Цар Иван Шишман" 37

Тук започват да приготвят храна, в момента, в който се направи поръчката. За да не чакате прекалено, е добре да заявите предварително.  Менюто е различно всеки ден – от понеделник до неделя. Ако имате нужда от цяла торта, също може да направят по индивидуална поръчка.

Снимка: facebook.com/pg/TheLittleThingsHouse