Носителката на "Оскар" Даян Кийтън се завръща за продължението на "Книга за възрастни". Във филма вече 77-годишната най-самоуверената холивудска звезда играе с Джейн Фонда, Мери Стенбъргън и Кандис Берген като нейните най-добри приятелки. Кийтън отново е в ролята на Даян - жена на 70 години, непохватна, ексцентрична, обичаща мъжките дрехи и широкополите шапки.

 

"Откраднахме куп идеи от нейния живот", казва режисьорът Бил Холдерман, който е съавтор на сценария със съпругата си Ерин Симс.

 

В първия филм овдовялата е във връзка с Анди Гарсия. В продължението четирите приятелки отиват в Италия за моминското парти на Фонда. Следват разкошни вечери, дълги рокли, магазини, голи статуи. И алкохол, много алкохол.

 

Първият "Book Club" изкарва осем пъти повече от бюджета си, като се харесва на хора над 60 години, които обичат "Сексът и градът".

 

"Пристрастена съм към това да се кача в колата си и да карам по улиците на Лос Анджелис", разказа самата актриса.

 

По време на разходките си тя обича да снима врати на сгради и публикува техни снимки в Инстаграм.

 

 

Даян Кийтън е необикновена актриса в много отношения – тя е известна например с отвращението си към козметичната хирургия и боята за коса. Днес тя живее с Реджи, спасен ретривър с рошава козина, на когото е кръстен нейния Инстаграм акаунт.

 

 

Човекът, който пръв забелязва нейния чар, е Уди Алън, който през 1971 г. я кани в бродуейския спектакъл "Play it Again, Sam". Двамата се влюбват, разделят се приятелски и по пътя си, но правят осем филма заедно. В мемоарите си от 2020 г. Алън описва Кийтън като своята "северна звезда", човекът, чието мнение е най-важно.

Снимка: Getty Images

 

Мемоарите ѝ от 2011 г. разкриват, че в началото на 70-те години е прекарала четири години в булимия, за която, както пише, не може да вини никого, освен себе си.

 

"Всички ние имаме ситуации, които понякога са трудни. Трябва да се справиш с тях!“, казва актрисата.

 

В момента снима нов филм в Северна Каролина с Кати Бейтс, пише още БГНЕС. "Книга за възрастни 2" излиза на 12 май.

 

Вижте повече за филма "Книга за възрастни" в следващото видео: