В интервю за списание InStyle, носителката на „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА Даян Кийтън разкри, че не е излизала на среща с мъж вече 35 години.

„На 73 години съм и си мисля, че съм може би единствената от моето поколение, а вероятно и от предишните, която е била необвързана през целия си живот“, сподели актрисата.

Снимка: Getty Images

Звездата на Даян Кийтън изгря с ролята си в считания за най-добър филм на всички времена „Кръстникът“ и продължението му. През 1977 тя игра в „Ани Хол“, което се превърна в най-успешната ѝ роля и ѝ донесе всички големи кино награди.

Макар да е била необвързана през по-голямата част от живота си, в миналото Кийтън е излизала с някои от най-големите имена в Холивуд – Уди Алън, Уорън Бийти и Ал Пачино. Никоя от тези връзки не е прераснала в нещо по-сериозно и актрисата не съжалява за това:
Не мисля, че щеше да е добра идея да се бях омъжила за някого от тях, а съм сигурна, че и те са на същото мнение. Когато бях млада, исках да бъда обичана от тези невероятни хора. Тогава бях привлечена от таланта им, но когато и двамата се занимавате с едно и също нещо, не е много хубаво.“

Даян Кийтън с Уди Алън през 1970 г.
Снимка: Getty Images

Даян Кийтън никога не е раждала, но има две осиновени деца: „Осинових децата си когато бях на 50. Това може би е прекалено късно, защото се опасявам, че няма да мога да съм с тях дълго. Нищо не е по-важно за мен от децата ми.“

Актрисата продължава с успешната си актьорска кариера и през 2016 участва в сериала „Младият папа“ заедно с Джъд Лоу.