Свикнали сме повечето звезди, които виждаме от кориците на лъскавите модни издания, да блестят, облечени отнгоре до долу в тренди тоалети и аксесоари на най-нашумелите световни брандове по света. Всичките ли обаче се съобразяват с това, което трябва да носят или има и такива, за които не съществуват правила в модата и начина им на обличане? Някои от тях определено не се съобразяват с наложени полови етикети, а еднственият стил, на който подражават, е техният собствен. Да, и те не са малко!

Да видим някои от най-известните личности, които греят със собствен блясък, без да демонстрират каквито и да било залитания към определени модни тенденции или конвенционални норми, разделящи дамското от мъжкото облекло:

Джейдън Смит
През януари 2016 г. синът на нашумелия актьор и рапър Уил Смит демонстрира смелост и артистизъм, като стана лице на на колекцията за дамско облекло Louis Vuitton. 17-годишният Джейдън Смит се появи в рекламата на новата есенна женска колекция Louis Vuitton. "Джейдън Смит е представител на поколението Z, което живее в свят на истинска свобода – без правила и ограничения. Поколение, което е освободено от оковите на определени манифести и забрани, ограничаващи начина на живот, обличане и поведение. Носенето на пола идва като естествено продължение на една древна традиция, съществуваща в различни райони по света, в която мъжете са носели поли”, споделят Уил Смит и Джейда Пинкет в Instagram. Световните медии не пропуснаха да отбележат, че младата икона също така позира за Vogue Korea в черна увита мини пола и си купи раирана рокля от Topshop през август 2015 г.


Даян Кийтън
Много преди Джейдън Смит да се пови на белия свят, Даян Кийтън беше тази, която наложи свой собствен и неподражаем стил, без да се съобразява с полова принадлежност или социален статус. Звездата на 70-те години се превърна в икона благодарение както на завидния си артистичен талант, така и на уникалния си бон-виван стил на обличане – често по червения килим гранд дамата на Холивуд е засичана в смокинг, вратовръзка, папионка и бомбе.

Сестрите Олсън

За Мери-Кейт и Ашли Олсън може да се пише много. Едва на 30 години, те вече са успели да се снимат в десетки филми, станали са най-младите холивудски продуценти, спечелили са първия си милион, изградили са невероятно успешна модна империя и са станали икони на стила за хората, които като малки са гледали комедиите с участие на очарователните малки близначки през 90-те. Днес обаче сестрите Олсън са избрали друг път – този на модата. След раздялата им с „Фабриката за мечти“ тяхната кариера сякаш едва започва. Сестрите демонстрират уникални унисекс тоалети - вече твърдо наложили се сред младото поколение по света. Торбестите поли и панталони, обемните блузи, огромните чанти, широките очила и пищните шалове вече се наричат „бохо-шик“ благодарение именно на тях. През 2012 г. Мери-Кейт и Ашли получават престижната награда на Съвета на модните дизайнери на Америка (Council of Fashion Designers of America awards) като най-добри дизайнери на годината. През 2014 г. пък взимат награда за най-добър дизайн на аксесоари. На техните дефилета често ще видим тоалети в смесен стил, които биха отивали еднакво добре, както на мъже, така и на жени. „Аз не  правя разлика между мъжки дамски облекла. Аз просто сядам на масата, избирам любимия си цвят, предпочитаната от мен материя и започвам...” споделя свободолюбивата и неподражаема Мери-Кейт.

Разбира се, днес много световни брандове предлагат унисекс колекции (като Zara например), предназначени както за мъже, така и за жени. Преди да се спрете на конкретен избор обаче, първо се уверете дали и доколко той наистина ще отговаря на вашата вътрешна потребност да покажете себе си и да изглеждате неконвенционално и бунтарски, подчертавайки собствения си стил, шик и елегантност.