Почти всяка жена мечтае да е кралица. Ето какви забележителни неща щяха да ви се случват в последните дни, ако бяхте на мястото на Елизабет Втора - кралицата, която от 70 години е владетел на Обединеното кралство.

1. Всички членове на семейството и многобройна публика щяха да ти пеят "Бог да пази кралицата"

Националният химн прозвуча в последния ден от тържествата по случай рождения ден и платинения юбилей на кралицата. Всички членове на кралското семейство, които бяха около Елизабет Втора, се включиха в поздрава с пълен глас. Избухнаха и червени, бели и сини фойерверки. В този момент принц Джордж погледна към своята прабаба, а тя му отвърна с нежен поглед. В предишните дни, гостите на парада спонтанно и неколкократно запяваха Happy Birthday.  


2. "Куин" за теб - докато тактуваш със сребърната си лъжичка

"Куин" направиха празничната вечер на юбилея наистина впечатляваща. Те откриха тържествения концерт, докато кралицата тактуваше със сребърна лъжичка върху чашата си с чай. Думата на вечерта беше "Благодаря".

3. Щяха да ти пеят лично...

В програмата имаше и други звездни имена - Алиша Кийс, Ханс Зимер, Крейк Дейвид, Мабел, Джордж Езра, Андреа Бочели, Селесте, Нийл Роджърс и Дюран Дюран. Принц Джордж пък пригласяше с пълно гърло на сър Род Стюард. Даяна Рос сложи края на разкошния концерт, посветен на кралица Елизабет II.

4. Твоя холограма щеше да стои на прозореца на златна карета

Холограма на кралица Елизабет Втора се появи в прозореца на златната карета по улиците на Лондон. 96-годишната кралица не присъстваше лично на това събитие, поради неразположение. Модерните технологии обаче бяха от полза в случая. Позлатената карета е на 260 години и е била използвана, за да закара Елизабет Втора за коронацията й през 50-те години.


5. Щеше да носиш сандвич с мармалад и да пиеш чай с мечето Падингтън

Специален клип показа как кралицата пие чай с мечето Падингтън. То демонстрира как не трябва да се държиш, когато си на тази специална среща, но със сигурност остана изненадано, когато самата Елизабет II извади от черната си чанта... сандвич с мармалад. Това е любимото хапване на Падингтън. 

6. Да имаш правнук, който да забавлява цял свят със смешните си физиономии

Кралицата се оказа добра и търпелива прабаба. Докато принц Луи се плезеше и крещеше на балкона на Бъкингамския дворец по време на парада за юбилея й, тя кротко разговаряше с него. Специалистът по четене на устните Джеръми Фрийман е установил какво точно са си казали двамата, пише "Пийпъл".

Луи: Идват ли червените стрели?
Кралицата: Надявам се.

Снимка: Getty ImagesЕкспертът е добавил, че според него принц Луи се е развълнувал, когато самолетите са се появили, и е казал: "Да, да, да!" В отговор на това кралицата казала: "Ето го!", а Луи отговорил: "О, Червените стрели... Уау!"

7. Броят на годините ти щеше да лети в небето

Специални самолети летяха подредени в небето така, че да оформят числото 70. Това беше специален поздрав за кралицата. Тя е най-дълго управлявалият монарх в британската история и най-прочутият монарх на планетата.

8. Балконът на Бъкингамския дворец - ти решаваш кой ще е до теб

Кралицата се появи на балкона на Бъкингамския дворец, откъдето най-добре се вижда парадът и всичко, зрелищно случващо се в небето. Първият път тя излезе с братовчед си - дюка на Kент, придържайки бастун в дясната си ръка. При второто излизане на кралицата на балкона към нея се присъединиха само работещи кралски особи. Редом с нея излезе и принц Чарлз. Най-близо до Елизабет Втора застанаха Камила, Кейт, принц Уилям и децата им. Меган, Хари и техните деца не бяха допуснати до балкона.

9. Общо 82 топовни изстрела в твоя чест

Рожденият ден на кралицата и платиненият й юбилей тази година се отбелязаха с 82 топовни изстрела, направени от Кралската конна артилерия.


10. Хиляди мъже с униформа - строени специално за теб

Над 1400 войници, 200 коня и 400 музиканти се събират всяка година през юни, за да демонстрират военна прецизност и квалитетна езда. Традицията е на 260 години. 

  • Британските кралски особи левичари – от кралица Виктория до принц Уилям
  • Смешните физиономии на принцеса Шарлот, с които подлуди всички
  • Чаровното видео, с което принцеса Шарлот и Уилям пожелаха успех на „лъвиците“
  • Принцесата, която не се притесни да целуне Чарлз пред всички
  • Снимката, която Кейт направи за 9-ия рожден ден на сина си Джордж
  • Меган Маркъл повтори модния избор на Кейт от премиерата на „Топ Гън: Маверик“
  • Сестрата на Кейт Мидълтън роди момиченце
  • Защо измъчиха принц Джордж с костюм и вратовръзка в толкова горещ ден на Уимбълдън?
  • Защо Кейт целуна принц Уилям на публично място
  • Въздушната целувка на Кейт Мидълтън (с рокля на Alessandra Rich) по време на “Уимбълдън“