Преподавателка е била отстранена от учителския си пост заради съдържание, публикувано в профила ѝ в OnlyFans. Рейчъл Долезал, която през 2016 г. законно е променила името си на Нкечи Диало, е преподавала в начално училище в Аризона от август 2023 г., пише „Гардиън“.

 

„Публикациите ѝ противоречат на политиката на нашия окръг за използване на социалните медии от служители на окръга и на етичната политика на персонала", заяви Джули Фарбарик, директор на окръга за връзки с възпитаниците и общността.

 

Рейчъл Долезал
Снимка: Getty Images

 

Профилът на учителката е бил свързан в публичния профил на Диало в Инстаграм.

 

"Научихме за публикациите на г-жа Нкечи Диало в социалната мрежа OnlyFans едва вчера следобед. Тя вече не е служител на училищния район Catalina Foothills“, добави Фарбарик.

 

Диало е най-известна с противоречията около расовата си идентичност, като в продължение на години се идентифицира като чернокожа жена и дори оглавява местния клон на Националната асоциация за напредък на цветнокожите, преди родителите ѝ да разкрият публично, че е бяла през 2015 г.

 

 

След спора Диало губи ролята си на преподавател по африкански науки в Източния университет на Вашингтон и през 2021 г. стартира акаунт в OnlyFans, след като се опитва да си намери работа. През следващите години тя е направила 600 публикации и е споделила стотици платени видеоклипове и снимки за възрастни.

 

 

Случаят на учителката не е първият пример за уволнение или подаване на оставка на преподавател заради съдържание в OnlyFans. През 2023 г. учителка от Мисури е отстранена от работа, а по-късно подава оставка, след като профилът ѝ е открит и споделен във Фейсбук.

 

 

Някои твърдят, че присъствието на учители в OnlyFans подчертава финансовия натиск, с който се сблъскват работещите в сферата на образованието, тъй като средният училищен преподавател получава 66 745 долара годишно, а 40% от всички специалисти в областта на образованието печелят по-малко от 25 000 долара всяка година.

 

 

Сайтът за абонаментно съдържание за възрастни OnlyFans стана изключително популярен по време на пандемията, като от 1 милион глобални създатели през 2020 г. достигна 3 млн. през 2023 г. Средностатистическият създател на OnlyFans печели само 151 долара месечно, но някои от най-добрите акаунти носят до 5,4 млн. долара годишно.