Симеон Сакскобургготски прие в двореца „Врана“ ученици от Северна Македония и от България. Посещението им е по покана на д-р Милен Врабевски и фондация „Българска памет“ в рамките на социално-информационната кампания на фондацията “От двете страни на границата”, уточнява сайтът kingsimeon.bg.

Снимка: kingsimeon.bg

Кампанията цели да насочи общественото внимание към необходимостта от ангажирана държавна политика в посока развитие на добросъседски отношения между двете страни.

Снимка: kingsimeon.bg

Участниците в програмата от няколко дни обикалят заедно исторически места и забележителности в България. Симеон Сакскобургготски прие тяхната молба да посетят двореца „Врана“ и да се срещнат с него. След като разгледаха с интерес реставрираните зали, домакинът им разказа случки от свои посещения в Северна Македония и от срещи с македонски политици, на които винаги е призовавал да търсят кое е общото и да работят в името на добрите отношения между двете страни. Също така Симеон Втори изтъкна колко е важно да се познава историята и да се гледа на нея без предразсъдъци.

Снимка: kingsimeon.bg

Ръководителят на групата му поднесе картина от Битоля с пожелание да им гостува в техния град. Накрая на срещата всички заедно поднесоха венец на възпоменателната плоча на втория гроб на цар Борис III.