След като Мис САЩ 2023 Ноелия Войт изненадващо обяви, че се отказва от титлата си само 7 месеца след спечелването й, още една красавица взе решение да се оттегли – 17-годишната Мис Тийн САЩ 2023 УмаСофия Сривастава.

Като причина 24-годишната Ноелия изтъкна проблеми с психическото си здраве, а УмаСофия обяви в изявление, че личните ѝ ценности "вече не съвпадат напълно с посоката на организацията". Под „организацията“ тийнейджърката визира „Мис САЩ“.

Двете красавици са близки приятелки, но Ноелия, която е първата носителка на титлата в 72-годишната история на конкурса, която се оттегля доброволно, не е знаела, че тийнейджърката също мисли да се откаже.

Снимка: Getty Images

"Всъщност не знаех, че тя ще го направи. Затова беше изненадващо", казва Войт и отбелязва, че двете са "много, много близки".

Медиите зад Океана заговориха за това, че двете са носили „трънливи“ корони през последните месеци и са били принудени да се усмихват мълчаливо въпреки "вредните условия на работното място", пише The New York Post.

Снимка: Getty Images

Всичко това се случва след като мениджърът на социалните медии на Мис САЩ Клаудия Мишел се оттегли от поста си на 3 май.

В публикация в Инстаграм Мишел пише: "Чувствам, че начинът, по който сегашното ръководство говори за носителките на титлите си, е непрофесионален и неподходящ; отказвам се от токсичността на работното място и от всякакъв вид тормоз."

Тя добавя: "Вярвам, че психическото здраве и щастието на Ноелия и Ума са взели връх и не мога да мълча за това."

Вътрешен човек, който познава и трите жени, е заявил пред изданието, че те са решили да напуснат заедно и стратегически са подбрали времето за подаване на оставките си.

След шокиращите събития още една красавица коментира случая. Това е бившата Мис Ню Йорк Татяна Диас, която заяви, че не е изненадана, че организацията "Мис САЩ" се разпада.

Снимка: Getty Images

"Това се случваше отдавна", заявява 32-годишната жена.

"По толкова много начини те натискат и дърпат и ти казват какво да правиш. Това наистина се отразява на психическото ти здраве“, добавя Мис Ню Йорк 2015.

Основното й послание, което тя отправя: "Под тези корони има човешки същества."