Днес, 29 април, принц Уилям и Кейт Мидълтън празнуват 13 години брачен живот.

По този повод те публикуваха непоказвана досега снимка от големия ден.

На черно-белия кадър виждаме усмихнатите младоженци, като Кейт държи сватбения букет, направен основно от любимото цвете на кралица Елизабет – момина сълза.

Кейт Мидълтън блести с тиара на Cartier, собственост на кралица Елизабет, и прекрасна дантелена рокля, дело на Сара Бъртън за Alexander McQueen.

Снимката е на Мили Пилкингтън, която наскоро снима крал Чарлз и кралица Камила по повод първата година от коронацията им. Миналата година тя направи и портретите по случай рождените дни на трите деца на Уилям и Кейт.

Уестминстърското абатство също отбеляза годишнината от сватбата на двойката, като публикува видео с тяхното излизане от катедралата.

Снимка: Getty Images

Принц Уилям (41) и принцеса Кейт (42) се срещат като студенти в Шотландия през 2001 г. Те се радват на три деца – Джордж (10), Шарлот (8) и Луи, който миналата седмица навърши 6.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наскоро принц Уилям възобнови публичните си изяви, които бе спрял, след като стана ясно, че Кейт има онкологично заболяване.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принцесата на Уелс обяви новината на 22 март чрез видео, в което обясни, че при коремната й операция в началото на годината е открит рак.