Новата героиня на немския "Плебой" е принцесата на Саксония, праправнучката на последния крал на Саксония Фридрих Август Трети.

37-годишната Ксения Флоранс Габриела Софи Ирис позира топлес за мартенската корица на списанието и за фотосесия: на снимките позира с голи гърди, покривайки други части на тялото си с бяла полупрозрачна тъкан.

Това я прави първата аристократка с фотосесия за еротично списание.

Снимка: instagram.com/princess_xenia_of_saxony/

В интервюто Ксения каза, че е решила да направи откровена фотосесия, за да покаже, че всяка жена е „красива точно такава, каквато е“: „Не е нужно да преследвате тенденциите или да правите пластични операции, само за да угодите на някого. Имам стрии и не се срамувам да ги покажа“, цитира думите й Page Six.

Ксения участва в много риалити шоута и именно това преживяване оформило отношението й към собственото й тяло.

Според нея тя непрекъснато се бори с предразсъдъците – не само заради знатния си произход, но и заради външния си вид.

В някои риалити предавания бях единственият участник, който не направи нищо на тялото си. Други жени, които почти всички имаха много пластични операции, ми казаха, че не съм им конкуренция, защото нямам извивки и не съм достатъчно женствена".

Снимка: Getty Images

В допълнение към участието си в многобройни риалити шоута, принцесата на Саксония е известна, че е модел на Ikea, както и с издаването на автобиографична книга „Ксения: Животът на принцеса от 21-ви век“.

Книгата възмути нейния роднина, германския принц Мария Емануел от Саксония, глава на саксонския кралски дом. "Тя е никой, тя не може да напише автобиография! Всичко това е ужасна грешка, нещастие за хилядолетната история на Дома на Ветин", каза той за автобиографията на своята далечна роднина.

Снимка: Getty Images

Според ръководителя на Дома на Саксония титлата на принцесата по принцип е под въпрос, тъй като семейство Ксения е много далечно свързано с основния клон на кралския дом (бащата на принцесата е фермер, майка й е фризьорка).