В неделя вечер принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън участваха в първата церемония за връчване на наградите Earthshot. Вече писахме за събитието, което се организира от принца и кралската фондация, а наградите се връчват на хора, които са допринесли за опазването на околната среда.

Късно снощи обаче Бъкингам публикува три нови снимки от церемонията, направени от кралския фотограф Крис Джаксън.

Снимка: Getty Images

 

Трите черно-бели кадъра са направени зад кулисите и излъчват много интимност. На един от тях Кейт е поставила ръката си върху кръста на Уилям, а на друг виждаме как двамата се усмихват.

Снимка: Getty Images

Третият кадър ни показва принца, който очаква да излезе на сцената.

„Херцогинята очевидно е много горда от това, което принц Уилям постигна с проекта Earthshot. Тази вечер наистина беше специална“, споделя фотографът Крис Джаксън пред списание „Пийпъл“.

Новият брой на американското издание е посветен именно на инициативата Earthshot и включва ексклузивно интервю с принц Уилям.

На събитието в неделя Кейт Мидълтън бе с рокля на Alexander McQueen в гръцки стил, ушита още през 2011 г. По този начин херцогинята даде пример за икономичност, чрез която можем да опазим природата.

Церемонията се проведе в Alexandra Palace в Лондон, като официалните лица преминаха по килим, който бе тематично оцветен в зелено. В края на вечерта принц Уилям обяви, че през следващата година церемонията ще бъде в САЩ.

Повече за бляскавото събитие вижте тук:

За изящния червен тоалет на Кейт, с който тя се появи във вторник, вижте тук: