Вместо почивка и релакс, със семейна двойка се случи най-лошото, след като наело студио в Малта. Мъжът се заразил, след като си взел гореща вана, а впоследствие починал. Съпругата му планира да заведе съдебно дело, пише Daily Mail. 

Двойката и двете им деца отседнали в студио, наето с Airbnb. В апартамента имало джакузи, за което мнението на г-жа Бермингам било, че е опасно. Според нея именно от водата в него съпругът й се е заразил с т. нар. легионерска болест. Бащата на две деца впоследствие починал от инфекцията. 

Легионелозата, известна още като легионерска болест, e заразно заболяване, което може да завърши със смърт и е причинено от аеробна (разпространена във въздуха) бактерия от рода Legionella. Получава името си през юли 1976 г., когато се поява огнище на пневмония сред хората, присъствали на конгрес на Американския легион в хотел във Филаделфия, САЩ. На следващата 1977 г. е изолиран причинителят на заразата.

Сандра Бермингам създава страница за групово финансиране, за да плати съдебните такси и да продължи шестгодишната си борба за обезщетение срещу компанията. Делото е заведено през  2016 г., но оттогава компанията многократно е отказвала да поеме каквато и да е отговорност за смъртта. 

"Airbnb никога не е предлагала каквато и да е подкрепа на семейството ми", споделя Сандра Бермингам за изданието.

Според говорител на компанията те продължават да поддържат връзка с представителите на семейството по този въпрос: "Безопасността на нашата общност е приоритет!".