„Днес разбрах колко слаби създания сме и единственият ни спасител е да се обединим като хора. Секунди, за да загубите цял живот упорита работа. Като сириец ще ви кажа, че днешното земетресение причини щети в Сирия по-големи от 10 години война. Много смърт и хиляди бездомни хора. Нямат нищо със себе си НИЩО. Всеки 1 долар има значение, може да стигне до дете и да го остави да оцелее до следващия ден. Никога не съм ви молила на тази страница да правите нещо за Сирия и сирийския народ, но сега ви моля да дарите” – написа Мая Зухди, позната на зрителите на bTV от участието й в кулинарното предаване MasterChef.

Именно по време на предаването Мая сподели, че очаква второто си дете. Момченцето се роди през юли 2021 г. в Първа АГ "Св.София".

Родената в Сирия, но живееща от години в България Зухди има и дъщеря – Алин.

Майката на Мая е българка, а баща й - сириец. Първите 23 години от живота й минават в Дамаск, където работи като бели денс танцьорка. Чувства се щастлива, докато баща й не си отива от този свят. Малко след това започват бомбардировките над Сирия. С майка й пристигат в България, за да се спасят от войната. Сестра й обаче остава в Дамаск. След 9-годишна раздяла двете се събират отново в България. 

През лятото на 2021 г. Мая се омъжи в Синеморец. Повече по темата вижте тук: