Ивана Събева не успя да спечели конкурса "Мис Свят 2024", провел се в индийската столица на финансите и развлеченията Мумбай.

16-годишната ученичка от София обаче имаше възможност да представи България като „една от най-старите държави в Европа“.

Снимка: Светослав Ханджийски

В своята видео визитка най-младата участничка в конкурса споделя, че едно най-любимите й неща са уроците по актьорско майсторство, които развиват емоционалната й интелигентност.

Десетокласничката признава, че спортът я е научил на дисциплина и отговорност, а балетът – как да пада безопасно и да се изправя грациозно.

„Това беше малка частица от мен и от моята прекрасна родина България“ – казва Ивана в края на видеото, с което се е представила пред огромната аудитория на "Мис Свят 2024".

Снимка: Светослав Ханджийски

Конкурсът бе спечелен от чехкинята Кристина Писзкова, а Ясмина Зейтун от Ливан стана първа подгласничка сред 112-те участнички в надпреварата.

Снимка: Getty Images

Преди месец Ивана Събева сподели в ефира на bTV, че се е записала в конкурса, вдъхновена от книгата на Робърт Кийосаки „Богат татко, беден татко“.

Снимка: Getty Images

„Виждам много жени, които не харесват това, което правят“, сподели Ивана и цитира изследвания, според които само 30% от хората по света харесват това, с което се занимават.

Младата красавица иска да мотивира жените да започнат да развиват свои бизнеси в сферата, в която са най-силни.

А тук можете да видите блиц интервюто, което тя даде за сайта Missosology: