Рядка двуглава костенурка се е излюпила в Център за диви животни в Масачузетс. Тя е здрава, рита и се движи с всичките си шест крака. Животното е от породата диамантена костенурка.

Екземплярът се е родил с две глави. Те са абсолютно самостоятелни. Костенурката може да диша и с двете от тях, като въздухът излиза по различно време.Под черупката си тя има два гръбнака, които се сливат в едно. Има и две стомашно-чревни системи, които изхранват двете части на животното. Това е установено след направена рентгенова снимка. Костенурката е получила и подобаващо име. Тя се казва Мери-Кейт и Ашли - като популярните актриси близначки Олсън.

Състоянието й е типичен случай на бицефалия - рядка аномалия, която може да възникне както от генетични фактори, така и от фактори на околната среда, които влияят на ембриона по време на развитието му. То е подобно на сдвоените близнаци при хората - те имат общи части, но някои органи са независими. Костенурката се е излюпила от защитено гнездо в Барнстейбъл и е била докарана в центъра от представители на Отдела за природни ресурси за преглед. При постъпването й и двете животни са били много бодри и активни. 

"Животните с това рядко състояние не винаги оцеляват за дълго. Мери-Кейт и Ашли се хранят, плуват и наддават на тегло с всеки изминал ден" - споделят от центъра.

Костенурките могат да координират плуването си, така че да излизат на повърхността, за да дишат, когато е необходимо. Всяка от главите управлява по три крака. Дясната страна изглеждала малко по-развита, но и двете се хранели и усвоявали еднакво.

В центъра се грижат за различни диви животни в нужда - лисици, сови, лебеди, таралежи, видри  и др.