Брайън и Елизабет Блейкмен застават пред обектива на фоторепортера Крис Хопкинс, за да покажат какво е останало от имота им след преминаването на опустошителните горски пожари в австралийския град Вайрева на 12 януари 2020 г.

Брайън и Елизабет остават в имота си на хълма, за да се борят с огнената стихия, чийто езици започват да го обграждат на 30 декември. Три пожарни коли идват в имота, като огнеборците използват високотото му местоположение, за да могат да определят откъде идват пламъците и казват на двамата, че къщата няма да може да бъде спасена и че трябва да я напуснат.

Брайън и Елизабет обаче решават да използват маркучи и спринклери, за да спасят къщата, но околните постройки и овощната градина са напълно унищожени от огъня. Пламъците поглъщат големия навес и унищожават каравана, лодка, трактор и два карети, направени от Брайън, които двамата използват по време на почивка.

Семейство Блейкмен не могат да си обяснят защо домът им е пощаден от огъня, след като половината от околните къщи са пометени от стихията. Двамата споделят, че вече се чувстват малко уморени от непрекъснатата заплаха от пожари, пред която е изправен регионът, и се чувстват объркани откъде да започнат с оценката на щетите и свързаните с тях застрахователни претенции.

Пожарите в Нов Южен Уелс, Виктория, Куинсленд, Западна Австралия и Южна Австралия са изгорили повече от 10 млн. хектара земя през последните месеци, причинили смъртта на 21 души, включително трима доброволци-пожарникари в Нов Южен Уелс и пожарникар във Виктория, унижожили хиляди домове и убили над милиард животни.

Вижте какво е останало от имението на Брайън и Елизабет Блейкмен след огъня - в галерията по-горе.