Един от най-обичаните комици се готви да се оттегли от екрана. Стийв Мартин вее планира една заслужена почивка след половинвековна кариера. 76-годишният актьор в момента участва в сериала „Only Murders in the Building“ и по всичко изглежда, че това ще е последната му роля.

Снимка: Getty Images

„Когато сериалът приключи, няма да търся други“, разкри той в интервю за „The Hollywood Reporter“. „Няма да търся повече филми. Не искам да имам дори малки роли. Колкото и да е странно, това е краят.“

Причината, както често се случва, е желанието му да прекарва повече време със семейството си.

„Имам семеен живот, който е много забавен“, обясни той. „Вече не съм склонен да пътувам надалеч, за да снимам филм. Не искам да изчезвам за по три месеца.“

Снимка: Getty Images

Въпреки че често играе баща (понякога на твърде много деца), допреди 10 години Стийв Мартин нямаше деца. Едва през 2012 г. стана татко на момиченце, което нарече Мери.

Той обаче не желае да използва думата „пенсиониране“, защото оттеглянето му от актьорската кариера не означава, че няма да продължи да работи в друга сфера.

„Нямам интерес да се пенсионирам“, каза той. „Прото най-вероятно ще работя по-малко.“

Снимка: Getty Images

Стийв Мартин е най-известен с филмите си „Бащата на булката“ и „Деца на килограм“. Ако „Only Murders in the Building“ остане последният му проект, това би бил много добър край на кариерата, тъй като сериалът постигна доста голям успех, а самият Стийв Мартин получи номинация за наградата „Еми“.