Днес ви срещаме отново с beauty блогъра Роси Димитрова (blondfox), която ни разказва как минава лятото й, къде си почива, какво й е направило впечатление, а също и споделя своите любими летни питиета, които си отиват перфектно с любимия човек и любимата тераса.

Снимка: Роси Димитрова, Личен архив

Припомнете си какво ни разката Роси за себе си и своя летен гардероб:

Това лято открихме ново за нас място на северното ни Черноморие, което опустошителният забързан ход на времето сякаш е пощадило. Градчето е Бяла, близо до Обзор. Наехме апартамент на първа линия в доста приятен амфитеатрален апарткомплекс, кацнал на хълм над плажа. Излишно е да казвам, че изгревите бяха феноменални. Не пропуснах нито един, без дори да се налага да ставам от леглото. Ресторантът, който горещо препоръчвам, ако се озовете в Бяла, е “Чайка”. В непосредствена близост е до рибарското пристанище, а храната и гледката от терасата към близкия залив, заслужава много вино и въздишки. Имайте предвид, че плажът на Бяла е тесен и слънцето бързо пада зад хълма, което осакатява любимото ми време за плаж и мисловно уединение-около 19 ч. Въпреки това, издигащите се бели варовикови скали в двата края на залива, му придават несравним чар и го правят изключително фотогеничен. Заслужава си!

Снимка: Роси Димитрова, Личен архив

Замалко да пропусна плажa “Кара Дере”. Труднодостъпен е за ниска кола с дълго междуосие - от горчив личен опит го пиша. Ако сте с висока кола, а още по-добре с джип, непременно се разходете. Широка брегова ивица и голям залив, без ток, вода, обхват и интернет. Отбивката към него е малко след Бяла и преди с. Горица, по черен път, покрай безкрайни ниви и красиви “Тoскански” пейзажи. Плажът е окупиран от къмпингари, които са си устроили сезонни биваци с “фронтроу” гледка към нестихващото море, но едва ли някой ще се разсърди, ако опънете кърпите пред тях, директно на пясъка и забиете един чадър (ние предвидливо си купихме такъв от Бяла срещу скромната сума от 12 лв.). След което ви остава да почетете, да си поговорите, да послушате морето и да се слеете с него. Essentials!?

  • Специалната Маргарита с ликьор от пъпеш на Елени от MasterChef
  • Как Петя Карабойчева от MasterChef приготвя любимия си коктейл “Bloody Mary”
  • Две е повече от едно: фреш от диня и джин с босилек - коктейлите на Румяна Босева - Лулу
  • Коктейл "Белини" - защо един от най-известните италиански коктейли е кръстен на венециански художник от 15-и век
  • Върджин Пина колада от артистичната Неда Соколовска  
  • Коктейлите по време на Сухия режим в САЩ - история и рецепти
  • Виетнамката Куин Чан лови риба в село Хайредин и приготвя коктейл със сок от бъз
  • Голяма забава с любимия коктейл "Skinny Bitch" на Евелин Малезанова
  • "Мисис България Европа" 2017 Анна Стефанова обожава тихите местенца на морето и коктейл с лайм
  • Сангрия е лятната „награда” на Ромина Тасевска (+ бонус рецепта)

Моето лято в чаша е лято в две чаши

Не защото си падам по единомислието, не, никак, а защото съм фен на споделеността. Обичам обмена на мисли, емоции, гледни точки, знания и опит. И понеже за мен няма по-точно време от лятното, чашите са цветни, запотени, пълни със свежест и кубчета лед. Щастливка съм - имам тераса, на която често след работа сервирам коктейли за двама. За мен “Аперол Шприц”, за половинката “Джин тоник”. Това е нашето време – време, в което миксираме съставките от деня, разбъркваме ги добре и ги гарнираме с дълги погледи и къси въздишки. Време, в което можем да поговорим, докато помълчим. Симбиоза.

Снимка: Роси Димитрова, Личен архив

Рецептата за хубав живот е като тази за сполучлив коктейл - проста и изпитана във времето:

„Аперол шприц“

Напълвам дълбока чаша с лед и поливам обилно с:
Една част Аперол
Една част Просеко
Половин част сода
Резен портокал
Разбърквам съставките, за да се вкопчат една в друга и слагам сламка

„Джин тоник“

Пълня обемна чаша с лед и смесвам: 
Една част качествен джин (харесвам „Хендрикс“ и „Танкарей“)
Част и половина тоник
Резен лайм
Стрък розмарин (ако успея да намеря пресен)
Разбърквам леко, за да не му се завие свят и слагам сламка

Снимка: Роси Димитрова, Личен архив