Бела Хадид събра всички погледи в Кан с авангардна рокля и огромно колие във формата на бронхите на белите дробове. Конструкцията е позлатена, украсена със кристали. С този аксесоар тя прикова абсолютно всички погледи на кинофестивала.

Всичко, което знаем за екстравагантния тоалет на Хадид 

Снимка: Getty Images

Черната рокля е от колекцията висша мода на Schiaparelli за сезон есен-зима 2021/22. Тя е от вълна с деколте, изрязано под гърдите на модела. 

Снимка: Getty Images

Върху гладката кройка на роклята пък изпъкваше нестандартно бижу. Колието й е проектирано от Даниел Роузбъри специално за премиерата на Tre Piani (Three Floors), на която тя се появи с него. То е вдъхновено от уникалните способности на тънките бронхи да доставят кислород, с което и живот до човешкото тяло.

Дизайнерът е роден в Тексас и има над 10 години опит, начело на мъжките и дамските колекции, преди да стане арт директор на Schiaparelli.

Обеците на Хадид са на Chopard от колекцията Haute Joaillerie.

Те са изработени от 18-карат розово злато с 24,97-каратови рубини и диаманти. 

Снимка: Getty Images

За да изпъкват още повече, Бела беше със силно прибрана коса, с прическа в японски стил.

Снимка: Getty Images

Тя носеше и пръстен Phoenix от колекцията Red Carpet. Той е изработен от 18-каратово  сертифицирано злато и титан, декориран с 43.46-каратов оранжев опалов кабошон, оранжеви сапфири, аметисти, рубини и черни диаманти.

Снимка: Getty Images

Бела допълни визията си с драматичен грим в лилаво и със сандали „Anise“ на Giuseppe Zanotti. 

Снимка: Getty Images