Американският актьор Арми Хамър заяви, че е "много благодарен" на Окръжната прокуратура на Лос Анджелис след решението ѝ да не му повдига обвинения за сексуално посегателство.

36-годишният актьор заяви, че с нетърпение очаква да започне "дългия и труден процес на възстановяване на живота си", след като името му е изчистено, съобщава „Ивнинг Стандарт“.

Хамър беше изправен пред серия от компрометиращи обвинения във връзка с недвусмислени съобщения, които се твърди, че е изпращал в социалните медии, и обвинение в изнасилване от жена в Лос Анджелис през март 2021 г. Актьорът, известен с филми като "Призови ме с твоето име" и "Социална мрежа", отрича всички криминални обвинения срещу него.

В сряда прокуратурата заяви, че прокурорите са извършили "изключително задълбочен преглед" на обвиненията, но че няма "достатъчно доказателства", за да бъде повдигнато обвинение на Хамър.

Тифани Блекнел, директор на Бюрото за комуникации, заяви: "Случаите на сексуално насилие често са трудни за доказване, поради което възлагаме на най-опитните ни прокурори да ги прегледат. В този случай тези прокурори извършиха изключително задълбочен преглед, но прецениха, че към момента няма достатъчно доказателства, за да бъде обвинен г-н Хамър в престъпление."

В собствения си пост в Инстаграм след съобщението Хамър написа: "Много съм благодарен на окръжния прокурор, че проведе задълбочено разследване и стигна до заключението, което поддържах през цялото време, че не е извършено престъпление. Очаквам с нетърпение да започна това, което ще бъде дълъг и труден процес на възстановяване на живота ми, след като името ми е изчистено."

След първоначалната полемика около обвиненията Хамър се оттегли от главната си роля с Дженифър Лопес в комедийния филм "Shotgun Wedding" и беше заменен от Майлс Телър в телевизионния сериал "Офертата" - драма за създаването на "Кръстникът".

По-рано тази година той наруши двегодишното си мълчание по темата, като разкри, че е обмислял да посегне на живота си след обвиненията.

В интервю, дадено за дигиталния бюлетин Air Mail, той заяви, че е благодарен за всичко, което му се е случило.

"Сега съм по-здрав, по-щастлив и по-уравновесен човек. В състояние съм да бъда до децата си по начин, по който никога не съм бил", каза той.

Снимка: Getty Images

Хамър се ожени за американската телевизионна водеща Елизабет Чеймбърс през май 2010 г. и двамата имат две деца.

През септември трисерийна поредица на Discovery+, озаглавена "Къщата на Хамър", продуцирана от лелята на актьора Кейси Хамър, показа интервюта пред камера с две от предполагаемите жертви на Хамър, в които те подробно описват някои от предполагаемите посегателства, пише още БГНЕС.