Звездата на „Аеросмит“ Стивън Тайлър е обвинен в съдебно дело, че през 70-те години на миналия век е упражнил сексуално насилие върху непълнолетно момиче, когато тя е била на 16, а той - на 25 години, пише „Дейли мейл“.

Джулия Холкомб е подала иска в Лос Анджелис, като в него не се назовава името на Тайлър, но цитира директно мемоарите на Тайлър от 2011 г., описващи връзката. Холкомб и преди е говорила публично за предполагаемата си връзка с рокзвездата.

В съдебния иск Холкомб обвинява музикалната легенда в сексуално посегателство, сексуален побой и умишлено причиняване на емоционален стрес, като твърди, че той я е дрогирал с наркотици, след като е получил попечителство от майка ѝ, и я е принудил да направи аборт.

Снимка: Getty Images

Въпреки че не назовават името на Холкомб, мемоарите на Тайлър с умиление описват приблизително тригодишната му сексуална връзка с тийнейджърка през 70-те. Тайлър пише в книгата, че "почти е взел тийнейджърка за булка", както и че "родителите ѝ се влюбиха в мен, подписаха документ за попечителство, за да не ме арестуват, ако я изведа извън щата".

"Когато аз бях на 26 години, а тя едва беше на възраст да шофира и беше адски секси, просто се влюбих лудо в нея". Тя беше сладко кльощаво момче, облечено като Малката Бо Пип. Тя беше желанието на сърцето ми, моята партньорка в престъпленията на страстта", пише той.

В иска на Холкомб се твърди, че тя се е запознала с него през 1973 г. малко след 16-ия си рожден ден, когато е посетила концерт на „Аеросмит“ в Портланд и след шоуто е отишла в хотелската стая на Тайлър.

Снимка: Getty Images

В иска се твърди, че след като обсъдили възрастта на Холкомб, Тайлър "извършил различни действия на престъпно сексуално поведение" спрямо нея. Според иска отношенията са продължили и Холкомб "е била безсилна да се противопостави" на "властта, славата и значителните финансови възможности" на Тайлър.

През 1974 г. Тайлър убеждава майката на Холкомб да му предостави попечителство над нея, за да могат да пътуват през границите на щата - твърди искът, като повтаря мемоарите на Тайлър.

Въпреки че Тайлър е обещал да се грижи за тийнейджърката и да плаща за нейното образование и здравеопазване, той "вместо това продължил да пътува с ищцата, да я напада и да ѝ предоставя алкохол и наркотици", се твърди в иска.

През следващата година Холкомб е забременяла със сина на Тайлър, когато е била на 17 години, но той я е принудил да направи аборт след пожар в апартамент, твърдейки, че бебето може да е пострадало от вдишване на дим. Тайлър споменава пожара в мемоарите си, но не и аборта. В автобиографията на „Аеросмит“ от 1997 г. обаче се споменава за връзка с тийнейджърка, пожар в апартамент и аборт.

След предполагаемата си връзка с Тайлър Холкомб се обръща към католицизма и става активистка срещу абортите, която многократно е говорила за преживяното.

През 2011 г., след като Тайлър публикува мемоарите си, тя пише есе за уебсайта против абортите LifeSiteNews.com, в което твърди, че Тайлър е шмъркал кокаин до леглото ѝ по време на аборта.

През 2020 г. Холкомб се появява и по Fox News, като разказва на водещия Тъкър Карлсън за предполагаемата си връзка и аборта.

Искът е подаден по силата на калифорнийския Закон за децата жертви, с който се създава 3-годишен срок за подаване на граждански иск за твърдения за сексуално насилие над деца. Срокът изтича на 31 декември, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Стивън Тайлър в следващото видео: