Стивън Тaйлър отбеляза своя рожден ден на 26 март 2020 г. По този повод 72-годишният изпълнител публикува отворено писмо, тематично свързано с трудните моменти, през които всички преминаваме във време на пандемия. Солистът на "Аеросмит" има фонд Janie's fund, който е за подкрепа на малтретирани жени в Америка. За пръв път той дава гласност на тази инициатива с песента си „Janie’s Got Gun“. В писмото си той благодари и на всички, които му помагат тази дейност да продължава.

Отворено писмо до моите братя и сестри по света:

Моето единствено желание на рождения ми ден днес е изцеление за целия свят.

Сърцето ми е разбито... Не знам как иначе да го кажа. Никога в живота ни като човешката раса не сме се сблъсквали с такова предизвикателство, каквото имаме в този момент с вируса COVID-19.

За много от вас - моите фенове, щедрите привърженици на Фонда на Джени и множеството смели душú, които ежедневно се борят за справяне с минали травми, тези времена все още сякаш не изглеждат реални. Но, умолявам всички да разберете, че те са! Всичко ще се обърне с главата надолу в обозримо бъдеще.

В момента има огромна несигурност в живота на всеки от нас, което ни кара да преоценяваме приоритетите си. Какво точно правим по цял ден? Как прекарваме ограниченото си време на тази земя? Обичаме ли се един друг? Как си служим един на друг? Как да се грижим за онези, които обичаме най-много, като същевременно имаме предвид и близките, и далечните, които не познаваме, но които отчаяно се нуждаят от същата любов и грижи? И най-важното - как се грижим и обичаме себе си? Вярвам, че в моменти като този, ние сме призовани да разпънем крилата си толкова широко, че да можем да погледнем нагоре, но и да се протегнем надолу, за да помогнем на нуждаещите се. Всички трябва да намерим начини да изпълним своята задължения, като същевременно останем бдителни за спазването на така необходимите указания за безопасност. Никой не може да си позволи да не прави нищо.

Някъде между фалшивата представа за тотална независимост и нездравословна зависимост е красивото убежище, наречено ВЗАИМОзависимост. Ние сме част от едно човечество. Това, което засяга брат ми и сестра ми, влияе и върху мен. Ние сме в тази битка заедно и сме зависими един от друг. От решаващо значение е да не забравяме хората зад ъгъла, но и онези по света, чиито условия за живот може да са много по-ужасни от нашите.

Открих Janie's fund преди повече от четири години, не само за да помогна на момичетата и жените да преодоляват травмите sled maltretirane, но и за да бъде гласът на НАДЕЖДАТА, и най-вече - силата на ГРИЖАТА един за друг. Тя се основава на универсалната истина, че докато служим и помагаме на другите да се излекуват, ние също намираме изцеление. И аз се нуждая от ежедневно изцеление точно толкова, колкото и брат ми. Всички ние сме заедно в това и ето няколко практически неща, които всички можем да направим в следващите дни, за да сме сигурни, че се грижим за себе си и за ближния си (било то в съседство или по света):

 • Присъединете се към мен в позитивно, целенасочено социално дистанциране. Останете вкъщи и следвайте всички препоръки за безопасност, за да забавите и спрете разпространението на този вирус.

 • Обадете се по телефона или с FaceTime на хората, които ви интересуват, и им кажете колко много ги обичате. Изслушайте ги. Говорете истината си.

 • Проверявайте редовно как са хората, които познавате, които се борят със самия вирус или имат проблеми с парите.

 • Купувайте само толкова храна и консумативи, от колкото се нуждаете вие и вашето семейство.

 • Спортувайте и излизайте навън, ако може. Медитирайте. Това ще поддържа имунната ви система силна.

 • Прекарвайте ежедневно няколко минути, за да си записвате това, което тежи на сърцето ви, както и да благодарите.

 • Не прекалявайте с информацията от медиите и социалните мрежи, особено с тези, които изместват фокуса.

 • Намерете начини за безопасна подкрепа на местния бизнес.

 • Ако имате средства, моля, подкрепете местните банки за храна и други организации с нестопанска цел, които се грижат за най-уязвимите хора.


По думите на моя скъп приятел Марк Непо от „Книгата на пробуждането“:

Да бъдеш счупен не е причина да виждаш всички неща като счупени. За да останем в кондиция в тези времена, трябва да усещаме слънцето дори в тъмното, да знаем, че има вода, дори когато сме жадни, че има любов дори когато сме самотни, че има мир дори когато страдаме... Нищо от това не намалява нашата болка, но насочва пътя ни обратно към светлината.

Пазете се и бъдете добри!

P.S. Винаги помнете – отчаянието е заразно. Надеждата също!

Цялото писмо може да прочетете ТУК.

 

Снимка: Getty Images

 

 • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
 • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
 • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
 • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
 • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
 • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
 • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
 • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
 • Теа Минкова: Не знам какво сме правили с Наум преди Амая
 • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си