Джилиън Андерсън призова жените по света да се свържат с нея анонимно относно своите сексуални фантазии. Андерсън, която играе откровена секс терапевтката Джийн Милбърн в блокбъстър сериала „Сексуално образование“ на стрийминг гиганта "Нетфликс", публикува видео в Инстаграм и обясни, че „започва голямо изследване на жените и секса“.

Седнала в кресло, 54-годишната актриса изглеждаше спокойна, докато молеше жените да й изпратят своите „най-лични желания“ за книга, която тя каза, че „подготвя“.

Носителката на „Златен глобус” казва: „Като жени знаем, че сексът е нещо повече от секс, но много от нас не говорят за това. Нашите най-дълбоки най-интимни страхове и фантазии остават заключени вътре в нас. Докато някой не дойде с ключа. Е, тук е вашият ключ. Подготвям книга с вашите анонимни писма до мен. Книга, изследваща как жените мислят за секса, защото сексът е свързан с женствеността и майчинството, изневярата и експлоатацията, съгласието и уважението, справедливостта и егалитаризма, любовта и омраза, удоволствие и болка."

Зрителите бяха попитани дали имат тайна фантазия, която биха споделили само с онези, на които „най-много се доверяват“, ако въобще имат такива.

Британско-американската актриса продължава с думите: „Откъдето и да идвате, независимо дали сте на 18 или 80, вие спите с мъже или жени, или небинарни индивиди, или с всички или с никого. Искам да знам най-личните ви желания. Нека заедно да започнем този разговор и да създадем нещо откровено.“

Джилиън Андерсън играе секс терапевтка в хитовото шоу на "Нетфликс".

Снимка: Getty Images

На участниците беше казано, че могат да адресират писмата си със „Скъпа Джилиън“ и да ги изпратят през криптиран портал, споделен в нейнаото био в Инстаграм. Андерсън, която стана известна през 90-те години на миналия век с ролята на агент Дана Скъли в "Досиетата Х", тази седмица написа статия във вестник „Гардиън”, обяснявайки мотивацията зад необичайното си искане, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

В него тя цитира книгата на Нанси Фрайдей „Моята тайна градина: Женски сексуални фантазии“, за която тя казва, че „е революционна, дори провокативна“ и стана „задължително четиво за всеки, многомилионен бестселър, класика“. Въпреки че е публикувана през 1973 г., Андерсън каза, че е прочела книгата едва през 2018 г. в подготовка за ролята на Милбърн. „Нефилтрираната и болезнена честност ме разтърси“, каза Андерсън.

Снимка: Getty Images

Откакто "Сексуално образование" беше излъчено за първи път, Андерсън често е питана дали жените се опитват да й доверят сексуалните си тайни и проблеми, пише тя. „Ами не го правят“, каза тя. „Което в крайна сметка ми даде идеята за книга – „Моята тайна градина“ за 21 век, така да се каже, – която ще бъде откровена, дълбока и всеобхватна".

Алексис Киршбаум, ръководител на Bloomsbury Trade, каза в прессъобщение, изпратено до CNN в четвъртък: „Редакторството на Джилиан Андерсън ще ни помогне да привлечем широка гама от писма от всички краища на света и нямам търпение да прочета писмата, които тя избира да включи в нейната колекция”. 

Вижте повече за Джилиън Андерсън в следващото видео: