Тя е хубавата Сиси (Сияна Йорданова) от петото издание на MasterChef България. Запомнихме я с невероятните десерти, които приготвяше в предаването и чаровната й усмивка. Тя е от Пловдив и е магистър-фармацевт. Определя се като енергичен и любопитен човек, който обича да се забавлява. За нашата тема Лято в чаша тя споделя любимата си лятна напитка.
Участвайте в играта ни с награди и има шанс да спечелите уникално българско малиново вино.
През лятото Сияна винаги има домашно приготвен студен чай в хладилника. Освен че съдържа само натурални съставки и подбрани билки, тя го предпочита и заради естествения му вкус. Комбинира го с плодове и с това идеално замества десертите в горещите летни дни.
РЕЦЕПТА ЗА ЛЕДЕН МУРСАЛСКИ ЧАЙ С ДЖИН И НЕКТАРИНИ:
(за 2 коктейла)
400 мл вода
5 стръка мурсалски чай (ако нямате, може да заместите с липа и маточина 2:1)
1 с.л. висококачествен мед (липа, акация, мащерка, портокалов цвят)
сок от 1/2 лимон или 1 лайм
60 мл джин
2 зрели средно големи нектарини
- Заливате чая с вряща вода, похлупвате и оставяте да престои 15 мин
- Прецеждате, добавяте меда, сока от лимон и джина
- Изливате във форми за лед и замразявате 5-6 часа
- Обелвате нектарините и нарязвате на парчета
- Замразявате за 5-6 часа
- Блендирате кубчетата замразен чай и нектарините до гладка, подобна на сорбе текстура
- Изсипвате в подходяща чаша и се наслаждавате.