Принц Уилям сподели кратка информация за състоянието на Кейт Мидълтън и трите им деца, пише "Венити феър".

След изненадващото съобщение в края на март, че Кейт е била диагностицирана с форма на рак, молбата на принцесата на Уелс за „време, пространство и неприкосновеност на личния живот“ за нея и семейството й беше до голяма степен уважена - за разлика от вълната от спекулации около състоянието й, преди новината да бъде оповестена публично.

Дворецът Кенсингтън не предостави актуална информация за здравето на Кейт, но във вторник Уилям посочи, че семейството е "добре".

Докато беше на посещение в Североизточна Англия, където той подкрепи инициативи за опазване на околната среда и психическо здраве, Уилям беше посрещнат от две дами със знамената на Великобритания, като спонтанната им среща беше заснета на видео и споделена в социалните мрежи.

„Имате ли нещо против да попитам как са жена ви и децата ви? – каза едната от тях.

„Всички се справяме добре, благодаря“, отговори й Уилям.

„Катрин също ли? – настоя да научи повече тя.

„Всички се справяме добре“, повтори Уилям.

Кейт се оттегли от публичните си задължения, докато се лекува от раковото заболяване, но наскоро сподели чаровна снимка в Инстаграм в чест на шестия рожден ден на най-малкото си дете - принц Луи.

По-рано тази седмица Кейт и Уилям отбелязаха 13-ата си годишнина от сватбата, споделяйки непубликуван досега портрет от сватбения им ден през 2011 г. „На днешния ден преди 13 години!“, гласеше текстът към снимката.

Снимка: Getty Images

Кейт не е единствената от кралското семейство, която се лекува от раково заболяване. Крал Чарлз III, бащата на Уилям, също обяви по-рано тази година, че е бил диагностициран с рак. Монархът също е подложен на лечение и наскоро се върна към публичните си задължения.

Във вторник той посети раков център и разговаря с други пациенти, където нарече диагнозата си „леко шокираща“.